Obličej bez výrazu odrazuje, říká Mirka Čejková

IMG 0859V rámci klubových večerů, které probíhají pravidelně v OC Panorama, zavítala v pátek 20. listopadu do Velkého Meziříčí Mirka Čejková.


Mediálně známá moderátorka se v centru představila jako koučka, trenérka efektivní komunikace.
V OC Panorama pohovořila o komunikaci v rovině obecné, jakožto nezbytné lidské potřebě. Zaměřila se hlavně na komunikaci žen, žen v roli matek, manželek a na úskalí komunikace v zaměstnání. Na praktických příkladech ukázala časté komunikační vnitřní bariéry a komunikační vzorce. Poradila i způsoby, jak posílit sebedůvěru a jak nalézt odvahu ke změně v komunikaci a tudíž i změnu v životě. „Pokud něco očekáváme, a ten druhý - partner, kolega, nadřízený, dítě, - neví, co od něj očekáváme, nemůže na to reagovat "správně". A pak si sami způsobujeme zklamání," zmínila poradkyně jeden z důvodů, proč často dochází k nedorozumění s ostatními lidmi.
„Nositelkám dokonale hladkých tváří z plastických operací spolu s mimikou často zamrzne také komunikace. Po nevydařené plastice se může ztratit mimika a obličej bez výrazu druhé odrazuje," připomněla Čejková důležitou a podstatnou roli neverbální komunikace. Právě vzhled, mimika, gesta sdělují a vypovídají často mnohem více než samotná slova.

Nastíněné téma je velmi obsáhle, dalo by se o něm hovořit donekonečna a během zajímavého dvouhodinového setkání s koučkou se stačily připomenout jen hlavní body. „Setkání s Mirkou Čejkovou bylo natolik zajímavé, že plánujeme společně další setkání na některém klubovém večeru, nejspíše začátkem jara," upřesnila za Obchodní centrum Panorama Eliška Vokounová.

Mirka Čejková se ke koučování dostala před několika lety, po odchodu z postu moderátorky a také po sérii nevydařených a bulvárem „přetřásaných" vztahů. Postupně se vypracovala mezi vyhledávané a uznávané poradce u nás.
U svých klientů se zaměřuje na harmonizaci osobního, rodinného a profesního života metodou Co-Active Coaching. U firem praktikuje trénink manažerů v dovednostech kouče na úrovni komunikace a řízení, využití self-coachingu. Pracuje i na projektech zavádějících koučování do firem, úřadů, škol... Můžeme se s ní setkat  na mnoha seminářích a workshopech.

Další z klubových večerů z cyklu Zdravá krása se uskuteční ve čtvrtek 26. 11. v 17 hodin v OC Panorama. Půjde o setkání s MUDr. Lucií Svobodovou, která se zabývá zdravou výživou.

Simona Fňukalová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.