Studenti prověří své zkušenosti na zapůjčeném válci

hotelovka ssrsHotelová škola Světlá a Střední odborná škola řemesel Velké Meziříčí obor vzdělání Opravář zemědělských strojů se připravuje na posezonní opravu, údržbu a seřízení stavebního stroje - Vibrační válec STAVOSTROJ VV 111


Počátkem prosince letošního roku byl žákům druhého ročníku oboru vzdělání Opravář zemědělských strojů na pracoviště odborného výcviku ulici Zahradní přistaven Vibrační Válec VV 111.
Tento stroj, který nám byl zapůjčen firmou KB – PROSTAV s r.o. Měřín, má pro výuku žáků výše zmiňovaného oboru zásadní význam. I když se nejedná o zemědělský stroj, jeho technické provedení, způsob pohonu pojezdu i pracovních částí dává žákům v základních principech možnost nahlédnout pod „pokličku" strojů, které ke svému provozu nepoužívají standardních mechanických součástí, nýbrž takzvaného hydrostatického pohonu.
Žáci pod vedením učitelů odborného výcviku budou provádět všechny základní údržbářské práce jako např: výměna a doplnění provozních kapalin, výměna filtrů, seřízení motoru a příslušenství, promazání stroje a další úkony stanovené předpisem výrobce.
Dále byly s majitelem stroje dohodnuty další opravné činnosti. Patří mezi ně přetěsnění a opravení všech částí stroje poškozených během náročného sezonního provozu.
Na závěr se chlapci pokusí o nové řešení bočních vykláněcích oken, u nichž dochází při provozu k častému poškození.
Vibrační válec Stavostroj VV 111, už při svém příjezdu na pracoviště vzbudil u žáků velký zájem.
Doufáme, že se nám podaří pro naši práci zajistit i další „netypické" stroje, které vzbudí u nynějších žáků, ale i budoucích opravářů větší zájem o obor Opravář zemědělských strojů.
Jaroslav Blaha, učitel odborného výcviku

hotelovka ssrs3

hotelovka ssrs2

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.