Ve Žďáře nad Sázavou funguje poradna pro zdravotně postižené

image003Centrum pro zdravotně postižené kraje Vysočina, o.p.s., pracoviště Žďár nad Sázavou (dále jen CZP), funguje jako poradna pro zdravotně postižené.

Zajišťuje dostupné a kvalitní poradenské služby osobám, které v důsledku snížené soběstačnosti nejsou schopny bez pomoci a podpory vyřešit vzniklou obtížnou sociální situaci.


Nabízíme následující služby:
• Zprostředkujeme kontakt se společenským prostředím, to znamená, že poskytujeme informace o jiných neziskových organizacích, svazech a klubech, které sdružují osoby
s konkrétním zdravotním postižením nebo poskytují jiné služby pro
zdravotně postižené a seniory.
• Informujeme o aktivitách Centra
pro zdravotně postižené.Předáme informace o poskytovatelích sociálních služeb v regionu, institucích, úřadech atd.
• Poskytneme informace o ozdravných, relaxačních a rehabilitačních pobytech, kurzech, rehabilitačním plavání nebo cvičení.
• Informujeme o dávkách, příspěvcích, výhodách a slevách.
Poskytneme poradenství ohledně průkazů OZP, jejich platnosti a výhodách z nich plynoucí, dále parkovacích průkazů, příspěvku
na péči a jeho využití, hodnocení
a posuzování úkonů péče, příspěvku na mobilitu, pomůcek pro osoby se zdravotním postižením, možnosti získání příspěvku na nákup automobilu a úpravu koupelny a za jakých podmínek lze tyto příspěvky získat.
• Podáme informace o invalidních důchodech, možnosti získání sociální služby, zaměstnávání zdravotně
postižených osob, příspěvku na bydlení, slevy na telefon, plyn, elektřinu, na které mají osoby se zdravotním postižením právo.
• Pomáháme s vyplněním různých tiskopisů, vypisováním žádostí, sepsáním odvolání a námitek proti rozhodnutí o zamítnutí.
• CZP je distributorem euroklíčů. Euroklíče rozdáváme klientům, kteří splňují kritéria dána NRZP ČR, která je nositelem projektu.
• Na CZP máme Psychologickou a Pedagogicko-psychologickou poradnu pro dospělé a děti. Službu zajišťuje našim klientům pan Mgr. Novotný.

Právní poradnu. Naši klienti zde řeší právní problémy týkající se zdravotního postižení či dlouhodobé nemoci. Jedná se především o oblast pracovní, sociální. Poradny jsou pro klienty centra poskytovány zdarma.
• Půjčovna rehabilitačních a kompenzačních pomůcek....
Jako fakultativní činnost nabízíme klientům zapůjčení kompenzační či rehabilitační pomůcky. Zapůjčujeme mechanické invalidní vozíky, nástavce na WC, toaletní křesla, různé typy chodítek, schodolezy. Cena za zapůjčení pomůcky se pohybuje v rozmezí 3-15 Kč za den podle pořizovací ceny pomůcky.
• Rehabilitačně ozdravný pobyt k moři se letos uskuteční začátkem září. Jezdíme do městečka Bibione v Itálii. Zájezd je vhodný pro osoby se zdravotním postižením, rodiny s dětmi a seniory.

Kde nás najdete?

CZP pracoviště Žďár nad Sázavou,
Komenského 1, tel. 566 625 703
nebo 605 353 612
e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Květoslava Růžičková, Jana Rajská

 

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.