Děti na ZŠ Školní aktivně sportují nejen ve výuce, ale i mimo ni

zs skolni clanekV prvním únorovém týdnu se v naší škole uskutečnil pravidelný lyžařský a snowboardový výcvik.

Kromě toho běží také předplavecká výuka plavání. Škola dále nabízí řadu sportovních kroužků. Na ty mají rodiče možnost získat finanční příspěvek od své zdravotní pojišťovny.
Lyžařský výcvikový kurz
Ve dnech 1. 2. – 5. 2. se na Fajtově kopci uskutečnil pro žáky 7. tříd povinný LVK, kterého se zúčastnilo celkem 30 chlapců a dívek. Ti se naučili základy lyžování a snowboardingu. Na závěr celého kurzu jsme pro žáky připravili již tradičně závod ve slalomu. Vzhledem k dohodě mezi Ski Klubem a městem platili žáci 80 Kč za jednodenní permanentku. I s dopravou autobusem na sjezdovku je tedy kurz, pokud měli svoje vybavení, stál 500 Kč.
Předplavecká výuka
Žáci 1. a 2. tříd naší školy se pravidelně účastní předplaveckého výcviku na Plavecké škole v Třebíči. Výuka probíhá jednou týdně v 10 lekcích, kdy se děti hravou formou seznamují s vodou, postupně se učí základním plaveckým dovednostem, učí se základní prvky jednotlivých plaveckých způsobů a zlepšují si fyzickou kondici. Mezi rodiči je tato sportovní aktivita pořádaná pro děti oblíbená, a přestože na ni plně finančně přispívají (490 Kč za 10 lekcí po 45 min. + doprava), jezdí vždy celá třída. Na předplaveckou výuku pak navazuje ve 3. a 4. třídě povinný plavecký výcvik, který probíhá také v Třebíči.
Kroužky
Na naší škole je také pestrá nabídka kroužků, které jsou součástí ŠSK při ZŠ Školní VM. Jsou to florbal 78 dětí, gymnastika 17 dětí, míčové hry 12 dětí, miniházená 35 dětí a kroužek při ŠD s 30 dětmi. Žáci za kroužek platí 800 Kč ročně. Zdarma je miniházená a kroužek při ŠD. Od letošního roku VZP ve spolupráci s AŠSK ČR nabízí příspěvek 500 Kč na kroužek, který je veden při škole. Děti budou od května dostávat ve škole potvrzení, které mohou rodiče následně uplatnit na VZP. Dalších 500 Kč mohou u VZP rodiče čerpat na sportovní aktivitu svého dítěte v mimoškolní činnosti.
Další aktivity
Za pěkného počasí mohou děti chodit o velké přestávce do atria školy a přes zimu pak dvakrát v týdnu také o velké přestávce do tělocvičny. Všichni žáci 6.–8. ročníku mají 3 hodiny tělesné výchovy za týden. Dá se tedy říct, že kdo chce v naší škole pravidelně sportovat, má mnoho příležitostí a mezi dětmi nejsou výjimkou ty, které ve škole sportují 4–5 za týden.
Mgr. Petr Blažek, ředitel školy

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.