Na besedě nechyběl kubánský rum

Kuba 0647Americké bouráky z 50. let, odpočívájící pokuřující Kubánci a všudypřítomné portréty Fidela a Che Guevary, i tak lze stručně charakterizovat Kubu...

O svém třítýdenním pobytu na ostrově Kuba seznámila Miroslava Kneslová zájemce o přednášku v úterý 29. března v Jupiter clubu.

Vlastivědná a genealogická společnost pořádala další z cestopisných přednášek pro širokou veřejnost, tentokráte zaměřenou na tento velmi specifický socialistický stát. Miroslava Kneslová se svérázně podělila o své zkušenosti v socialistických obchodech, o cestování v obrovských starých autech a hlavně o své postřehy z běžného života Kubánců, které zachytila na snímcích. Příchozí si tak mohli prohlédnout fotky z Havany, Viñáles, Trinidadu, Santiaga de Cuby, krokodýlí farmy, tabákové plantáže a pustých azurových písčitých pláží... Pro dokreslení pravé kubánské atmosféry nechyběl na přednášce kubánský rum a fotoprojekci doprovázely zvuky a rytmy salsy...

Další akcí Vlastivědné a genealogické společnosti v pořadí bude v úterý 5. dubna v 15.30 povídání o Indii s Mgr. Hanou Kátrovou v Jupiter clubu.

Simona Fňukalová

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.