Stovky lidí přihlížely zapálení hranice na Fajťáku

IMG 4908AKTUALIZOVÁNO O NOVÉ VIDEO:

Davy lidí, souzení obviněných, soutěže pro děti, hudba, opékání špekáčků, ohňová šou a nakonec vzplanutí hranice. Tak vypadalo včerejší pálení čarodějnic na Fajtově kopci.

Třetímu ročníku akce v režii města Velké Meziříčí přálo počasí. Na Fajtův kopec tak dorazily stovky zájemců. Někteří šli v průvodu se souzenými již od katovny, další se vypravili na samotný program přímo pod rozhlednu.

A bylo na co se dívat. Společnost historického šermu TAS sehrála příběhy čtyř souzených za mordy, které měli spáchat. Řinčení mečů provázené výkřiky nevinných mělo dobrý konec. Děti tak mohly nerušeně soutěžit s čarodějnicemi z knihovny či Dózy, samozřejmě za sladké odměny. Ty, které přišly v maskách, dostaly zadarmo špekáček. Opekly si jej u ski baru, kde hrála kapela Stetson. A pak již netrpělivě čekaly na vrchol večera. Nejprve všechny naladila ohňová šou. Pak nastoupili na scénu šermíři s loučemi a pod dohledem hasičů zapálili provazce střelného prachu, jenž zažehl desetimetrovou hranici. Její plameny v chladném večeru příjemně zahřály.

Martina Strnadová

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.