Kuchařky z Křižanova nezklamaly ani v celostátním finále

IMG 7535V sobotu 28. května se dva týmy ze ZŠ a MŠ Křižanov zúčastnily celostátního finále dětské kuchařské soutěže „Coolinaření s Albertem", které proběhlo ve Škole vaření Chefparade v Holešovické tržnici v Praze.

Ve třech věkových kategoriích soutěžilo 31 týmů ze 12 českých krajů. Do finále se probojovaly z krajského kola, do kterého postoupily z regionálního kola. Toho se zúčastnilo 530 týmů z celé České republiky.
Tříčlenné týmy měly za úkol připravit před zraky odborné poroty pohoštění z předem daných druhů ovoce a zeleniny a odpovědět na kvízovou otázku z oblasti zdravé výživy. V porotě zasedli šéfkuchaři Školy vaření Chefparade Vladimír Palička a Jan Hajný, novinářka Darina Křivánková, odborník na výživu RNDr. Pavel Suchánek, manažerka komunikace značky Albert Barbora Vanko a zástupce Zdravé 5 Blanka Lišková. Porotci hodnotili nápad, kreativní ztvárnění, složení i výslednou prezentaci pokrmu.
Naše týmy se na soutěž poctivě připravovaly. Děvčata trénovala přípravu pokrmů, učila se otázky, chystala si týmové oblečení. Poděkování za financování potravin k tréninku na celostátní kolo patří Spolku rodičů při ZŠ a MŠ Křižanov. Ve finále v Praze tým Healthy Three ve složení Jitka Milotová, Martina Kozinová a Zuzana Kružíková obsadil se svým pokrmem nazvaným „Vánoce v létě" nádherné 2. místo. Druhý tým, Kuchajdy, ve složení Ema Šebková, Natálie Pávková a Sofie Plachetková se umístil na 8. místě s pěkně prezentovanou svačinou „Kytičkový sen".
Poděkování za financování potravin k tréninku na celostátní kolo patří Spolku rodičů a přátel ZŠ a MŠ Křižanov.
Za ZŠ a MŠ Křižanov Kolářová Dagmar

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.