Chaloupky zvou na "kufrování" každého bez rozdílu věku

kufrovani kratkaProžít radost z nálezu lampionu uprostřed zimního lesa či parku, procvičit si svůj orientační smysl a protáhnout si celé tělo na čerstvém vzduchu po dnech svátečního hodování může v závěru roku každý, kdo zavítá na tradiční chaloupecké "kufrování" do Kněžic, Velkého Meziříčí, Nového Města na Moravě či do Krátké u Sněžného.

Každé z kufrování nabídne rozdílný terén: jednoduchý průběžný les, park, ulice města či těžší les se skalnatými partiemi. V cíli vždy nabídneme účastníkům občerstvení s bylinkovým čajem. "Nejedná se o žádný oficiální závod, ale kdo bude chtít, tomu čas rádi změříme. Jde hlavně o to, aby si příchozí zkusili podle zákresu na mapě obejít či oběhnout vyznačenou trasu. Nestanovujeme žádné věkové kategorie, přijít může opravdu každý - od malých dětí až po nejmoudřejší kmety", přibližuje akci Marie Rajnošková, jedna z organizátorek a vedoucí chaloupeckého ekocentra v Krátké.

Kufrovat s Chaloupkami se bude:

V úterý 27. 12. v Kněžicích se startem v loveckém zámečku nad Novou Brtnicí.

Ve středu 28. 12. ve Velkém Meziříčí se startem od Hotelové školy Světlá.

Ve čtvrtek 29. 12. v Novém Městě na Moravě se startem v Horáckém muzeu na Vratislavově náměstí.

V pátek 30. 12. ve Žďárských vrších (zázemí v obci Krátká u Sněžného) se startem na statku č. 2 za kapličkou se kufrovací "kolečko" uzavře.

"Do chaloupecké kufrovací rodiny letos přibyl nový člen: Nové Město na Moravě. I proto jsme se rozhodli odměnit tři nejlepší běžce, kteří se zúčastní všech kufrování na trase Velké Meziříčí - Nové Město - Krátká. Přijďte se po vánocích ´vyprdět´, potkat se známými a ještě udělat něco pro své zdraví" zve s úsměvem Marie Rajnošková.

Ing. Lenka Šuveríková

vm

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.