V Nese se v adventu pekly perníky a prodávaly výrobky

2016-12-07 009Adventní čas je ve velkomeziříčském denním stacionáři Nesa vždy naplněn mnoha aktivitami. Jednou z těch tradičních je mikulášská nadílka v místním Domově pro seniory.

 „Naši uživatelé, kterými jsou lidé s postižením, jsou často stavěni do pozice těch, kteří pouze od svého okolí přijímají. Tato nadílka je pro ně příležitostí obšťastnit někoho jiného a zakusit radost z obdarování druhých. Letos naši uživatelé pekli po několik dnů perníky, které pak při nadílce v maskách mikuláše, anděla nebo i čerta rozdali seniorům. K tomu jim zazpívali a popřáli krásné Vánoce,“ uvedla Alena Poulová, vedoucí Nesy. 

 Další prosincovou akcí je tradiční předvánoční prodejní výstava výrobků, které uživatelé vyrábějí po celý rok v pracovních dílnách. Tato výstava je příležitostí otevřít stacionář veřejnosti, umožnit lidem setkat se s uživateli Nesy a nákupem podpořit provoz této služby. Samotní uživatelé se během výstavy podílejí na prodeji výrobků, pro příchozí připravují punč a hostí je cukrovím, které sami napekli.   „Návštěvníci často oceňují nakoupené zboží nebo napečené cukroví pochvalou, což je pro přítomné uživatele velkou odměnou a motivací do další práce. Také nás těší, že každý rok přichází více lidí,“ uvedla Marcela Jůdová, pracovnice Nesy zodpovědná za činnost jedné z dílen.

Zbývající adventní čas je v Nese naplněn příjemnými aktivitami jako je návštěva bowlingu, squashe, solné jeskyně, ale také společným zpíváním koled, čtením vánočních příběhů a prostým trávením příjemných chvil u vánočního stromečku.

Pracovníci denního stacionáře Nesa

2016-12-05 006

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.