Sarah Ouředníčková – výjimečná žákyně GVM

olympiada lidskych_pravSarah Ouředníčková patří k osobnostem, které již za svého gymnaziálního působení dosáhly nemalých úspěchů.

Naši školu reprezentuje nejen na úrovni okresních a krajských soutěží, ale například také postoupila z prvního místa národního kola Olympiády v německém jazyce do mezinárodního klání v Berlíně, kde skončila ve své kategorii druhá. Stejnou pozici získala rovněž v celostátním kole Olympiády lidských práv. Tímto však její aktivity zdaleka nekončí. Účastnila se Evropského literárního setkání mládeže a několika dalších zahraničních i tuzemských konferencí, na nichž se diskutovalo o tématech migrace, ochrany státu, války a míru, nezaměstnanosti mladých, nové cesty pro udržitelnou Evropu apod. Již dvakrát iniciovala a řídila Maraton psaní dopisů (akce Amnesty International na podporu nespravedlivě vězněných či jinak stíhaných). Působí jako předsedkyně Studentské rady GVM, je členkou studentského Parlamentu Kraje Vysočina a byla delegátkou Studentské rady GVM v České středoškolské unii. V uplynulém kalendářním roce získala ocenění Talent Vysočiny v humanitní oblasti a Cenu hejtmana Kraje Vysočina. Byla také pozvána na osobní setkání s ministryní Kateřinou Valachovou.

Ačkoliv se Sarah nebojí obhajovat své názory, argumentovat a být osobitá, je velmi skromná, korektní a dokáže akceptovat odlišná stanoviska. Postoji a přesvědčením neusiluje o zviditelnění se a pobuřování ostatních. Využívá práva na svébytnost, aniž by potlačovala a urážela individualitu druhých. Je smutné, že se v dnešní otevřené společnosti najdou lidé, kteří nevybíravým a bezostyšným způsobem lehkomyslně dehonestují ostatní. Studentů, kteří přistupují svědomitě ke studiu a nezištně se angažují pro druhé, nebývá mnoho. Sarah k nim bezesporu patří. Jsme velmi rádi, že se naše škola bude moci pyšnit absolventem takového formátu.

Učitelský sbor Gymnázia Velké Meziříčí


Článek reaguje na jednu podivnou internetovou diskusi.

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.