Vítězem turnaje v karetní hře "Prší" se stal Jiří Savvin

20170304 191728V pivnici Na Lipnici se počátkem března uskutečnil již IV. ročník soutěže v karetní hře "Prší". Ta se zde hrává výhradně ve své základní podobě, tj. v žádné z alternativních variant. Pořadateli jsou už tradičně Lenka Marková a Stanislav Dočkal, jim asistují Martin Bezděk a Vladimír Pařil.


Letos se tohoto společenského podniku zúčastnilo celkem 40 zájemců, kterýžto počet je novým rekordem. U stolů se objevilo také šest žen. Po dosavadních vítězích Michalu Babákovi, Olze Pivovarníkové a Zdeňku Bobkovi dosáhl letos na první místo Jiří Savvin z Velkého Meziříčí, který si počínal opravdu skvěle - neboť ve své herní skupině byl vždy nejlepším, tedy vždy prvním postupujícím! - a od základního kola mu tento nastoupený trend vydržel i pro závěrečné finále čtyř, takže nakonec obsadil stupínek úplně nejvyšší! Startovní pole tedy opanoval zcela jednoznačně a suverénně. Svou spanilou jízdou tak přesně zopakoval furiantský kousek loňského vítěze Zdeňka Bobka - a celkovým vítězem se stal opravdu zcela po zásluze! Pět nejúspěšnějších soutěžících, dále také nejlepší žena a nejmladší účastník byli odměněni diplomy; a úplně všichni zúčastnění dostali přiměřeně odstupňované věcné ceny. Z nich těmi nejatraktivnějšími byly třicetilitrový sud piva, velká komoda (resp. botník) a skleněná souprava "alkoholické šachy". Akce se konala od 16 do 22 hodin; k večeři dostal každý klobásu s hořčicí, strouhaným křenem a chlebem.

Konečné pořadí nejlepších:

1. Jiří Savvin
2. Jan Hudeček
3. Zbyněk Chytka
4. Zdeněk Šlapal
5. Bohuslav Komínek
6. Soňa Štosková
7. Jiří Motyčka
8. Kamil Krejčí
9. Jaroslav Chytka
10. Lenka Marková
11. Antonín Jan
12. René Kurečka
13. Aneta Bergová
14. Milan Hladík
15. Jiří Vaňkát
- a dále ještě 25 dalších -

Pořadí žen:

1. Soňa Štosková (celk. 6. místo)
2. Lenka Marková (10.)
3. Aneta Bergová (13.)
atd.

Poděkování náleží pořadatelům - a také sponzorům, jimiž byli tito:
Trafika Štěpánek + Iva oděvy (Náměstí), pivnice Na Lipnici / L.Marková a Martin Bezděk, truhlářství Doména / Dočkal&Dohnal, AND Motor, řeznictví P. Simandlová, Alpa s.r.o., Vlastimil Pol, Karel Kujínek, Pavel Psohlavec, Vladimír Pařil, Jaroslav "Zvonda" Horký / Jívoví, hostinec v KD v Jívoví / Václav Ďásek a dále pivovary: Chotěboř, Starobrno, Měšťanský v Poličce a Ježek Jihlava.

Nashledanou napřesrok při pátém ročníku turnaje v "Prší"!

Pro zajímavost - a pro informaci:
Turnaj v téže hře se uskuteční také v sobotu 8. dubna, a to v sále a v restauraci Postřižinského pivovaru v Dalešicích. Tam se však - to na rozdíl od Lipnice - mohou zúčastnit i mladší osmnácti let. Více na webových stránkách a v kalendáři příslušné firmy.

- vp -

Velkomeziříčsko bylo mediálním partnerem akce.

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.