Pro nejmenší pacienty je opravený zvířátkový pokoj

PokojDěti v jihlavské nemocnici mohou využívat další nově opravený pokoj. Tentokrát je laděn do zvířecích motivů. Ty najdou děti na zdech, ale i na peřině nebo polštáři. Zázemí se mohlo otevřít díky několika charitativním akcím.

Na dětském oddělení jde už o 11 zrenovovaný pokoj. Pokojů pro děti je celkem 23 včetně dvou pokojů pro maminky nezralých a nemocných novorozenců. Oprava jednoho z nich se plánuje do konce května 2017. „Cílem je, abychom na našem oddělení opravili pokoje pro všechny děti,“ popisuje metu vrchní sestra dětského oddělení Simona Hájková. Kromě pokojů dostávají nový kabát také ambulance.

V pokoji pro děti do šesti let a jejich doprovod jsou nové postele jak pro malé pacienty, tak jejich doprovod: „Léčí také prostředí, takže je určitě důležité, jak se u nás pacienti cítí,“ říká primář dětského oddělení Martin Zimen. Vyměnila se podlaha a nábytek, zútulnila koupelna. V místnosti nechybí televize a doplňky. Barevné je také povlečení jak pro děti, tak jejich doprovod. Tentokrát právě s motivem zvířátek.

Celkové náklady na opravu pokoje byly 121 tisíc korun. Pocházejí z několika charitativních akcí: Na Kole Dětem Žďárskými Vrchy (16 tisíc korun), Zpěvem pomáháme dětem (14 tisíc korun), Vánoce dětem – P team (10 tisíc korun),   ThePay, s.r.o (50 tisíc korun), Na kole dětem Vysočinou (10 tisíc korun) a zbytek byl doplacen z letošního Charitativního plesu s výtěžkem pro dětské oddělení jihlavské nemocnice.

Na dětském oddělení se na šesti odděleních stará o pacienty zhruba 60 sester a 14 lékařů. Ročně jsou na oddělení hospitalizovány více než tři tisíce dětí a zhruba osmnáct set doprovodů.

Monika Zachrlová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.