ZUŠ vypravila do hudebního světa další absolventy

ZUS absolventi_1Základní umělecká škola se loučila s letošními absolventy hudebního oboru. Šestnáct žáků se představilo na koncertech, které proběhly 5. a 6. dubna. Největší zastoupení měli klavíristé, ale slyšet byly i housle, zobcová flétna, akordeon, keyboard, kytara a bicí.

Ve středu 5. dubna koncertovali Marek Malata ze třídy Jiřího Dočkala, František Hampl a Petra Macková ze třídy Hany Doležalové, Klára Pospíšilová ze třídy Dariny Hajné, Matěj Doležal ze třídy Jana Chatrného, Tereza Čechová a Petra Rosová ze třídy Lenky Koldové a Magdaléna Havlišová ze třídy Renaty Kucharské.

ZUS absolventi_2Čtvrtek 6. dubna na pódiu koncertního sálu ZUŠ stanuli Petr Pavlas a Jaroslav Šotner ze třídy Martina Karáska, Jakub Doležal ze třídy Petra Němce, Jana Lacinová a Dominika Tomšíková ze třídy Šárky Plaché, Eliška Hrubá ze třídy Josefa Vaňhary, Zuzana Havlátová a Romana Heralecká ze třídy Lenky Vaskové.

Někteří z absolventů mají za sebou první stupeň vzdělávání a hodlají pokračovat dál. Další ukončili i druhý stupeň a mohou uplatnit svoje dovednosti, získané v lidušce, při dalším studiu na konzervatořích či vysokých školách uměleckého zaměření. Možná se někteří z nich na základní uměleckou školu vrátí jako učitelé.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.