Startují registrace dvanáctého ročníku nejúspěšnější soutěže pro živnostníky a podnikatele

firma rokuNeskutečné množství podnikatelských ale i životních příběhů, a především ukázka píle, odhodlanosti a touhy po úspěchu, to už neodmyslitelně patří k podnikatelským soutěžím Vodafone Firma roku a Česká spořitelna Živnostník roku 2017. Právě v těchto dnech startují registrace, které budou probíhat do 30. června 2017. Jednoduchá cesta, jak ukázat svůj potenciál a propagovat vlastní podnikání je pro všechny firmy a živnostníky otevřena.

Do soutěže se mohou přihlásit malé a střední firmy působící v České republice s nejméně dvouletou účetní historií a s obratem do 1,5 miliardy korun a živnostníci, kteří jsou minimálně jeden rok vlastníky platného živnostenského listu nebo jiného oprávnění k podnikání dle právních předpisů. V roce 2016 tak učinilo rekordních 6 716 podnikatelů a živnostníků.

V roce 2016 se na Vysočině přihlásilo 264 firem a 254 živnostníků.  Mezi firmami loni na Vysočině zvítězila společnost MHA zabývající se službami v oblasti polygrafie, podporou marketingových aktivit a provozem nadstandartního hotelu. Mezi živnostníky Bedřich Hloch, který provozuje knihařské služby.

Krajská kola budou letos opět výjimečnou možností přilákat regionální klientelu, udělat si představu o místním podnikatelském prostředí, rozvíjet své podnikání a propojovat myšlenky. Proběhnou od 14. září 2017 do 22. října 2017. Nejlepší z každého kraje postoupí do celorepublikového finále, v němž bude udělena cena Vodafone Firma roku a Česká spořitelna Živnostník roku 2017. Vítězné firmy a živnostníci ze všech krajů se zde budou začátkem listopadu osobně prezentovat před odbornou porotou. Vyhlášení proběhne v prosinci 2017 v Praze na Žofíně. Na slavnostním galavečeru budou oceněni také celorepublikoví vítězové doprovodných kategorií Vodafone Odpovědná firma roku a Nejlepší Start up roku.

Tradičním titulárním partnerem kategorie Firma roku je společnost Vodafone

 „Již desátým rokem oceníme zajímavé firmy, které svému podnikání věnují velké množství energie v oblastech jako je například přínos pro region nebo pro své zaměstnance. Vodafone podporuje podnikatele stejně jako rozvoj krajů a jejich ekonomiky a já věřím, že to přispívá k dlouhodobému a udržitelnému hospodářskému úspěchu České republiky,“ říká Renata Pazourková, Národní manažerka prodeje firemním zákazníkům ve Vodafonu, a dodává: „Firmy se díky soutěži dostanou ještě více do povědomí veřejnosti a inspirují svou činností celou českou podnikatelskou oblast.“

 Titulárním partnerem kategorie Živnostník roku je Česká spořitelna

„Živnostníci spolu s malými a středními podnikateli představují hybnou silou naší ekonomiky. Strategickým záměrem České spořitelny je napomáhat prosperitě celé naší společnosti, a podpora živnostníků a malých a středních firem je zcela zásadní. Chceme být partnerem živnostníků nejen při realizaci konkrétních projektů, nýbrž průběžně, během jejich podnikatelských aktivit, ať již se jedná o zakládání firem, vyhodnocování podnikatelských plánů či převádění firmy na další generaci. Za důležité považujeme také vyzdvihovat a oceňovat skvělé úspěchy, kterých živnostníci dosahují. Proto i letos Česká spořitelna neváhala přijmout roli titulárního partnera soutěže Živnostník roku 2017.“ řekl Petr Zelenka, ředitel segmentu podnikatelů a malých firem z České spořitelny.

V loňském roce příležitosti využil a Česká spořitelna Živnostníkem roku se stal David Lomos, který vyrábí originální šperky přesně podle představ zákazníků o jejich konečné podobě. Jeho velká touha po podnikání se mu vyplnila. Zákazníci za ním jezdí z celé republiky, a dokonce i ze zahraničí. „Mým krédem je otevřený a přátelský přístup k mým klientům, založený hlavně na komunikaci, spojený s nekompromisním tlakem na profesionalitu a následně na kvalitu mých šperků,“ popsal loňský vítěz. Hlavním odlišujícím faktorem jeho šperků je čas, který nad nimi společně se zákazníky stráví. „Jde o vzájemnou spolupráci, o to, aby přesně věděli, co se za jejich šperkem skrývá, protože pro většinu z nich to není pouze věc, ale osobní příběh,“ dodal Lomos po loňském vyhlášení vítězů.

Vodafone Firmou roku se vloni na slavnostním galavečeru na pražském Žofíně stala liberecká firma HOKAMI CZ, která vyrábí elektroniku používanou v satelitech, letadlech, automobilech, medicínských přístrojích, průmyslových strojích, vojenské technice i domácích spotřebičích. Její jednatel Josef Suska kromě výroby dává velký důraz to, jak se podnikání odráží v okolním prostředí a šel v tomto ohledu vlastní cestou. „Moc mě mrzí, že když se koukám okolo sebe, vidím jen zaneřáděná pole a louky, betonové novostavby a nevkusné industriální krabice. Všem jde jen o to montovat a není tam žádná přidaná hodnota, o ničem to nevypovídá a našemu okolí to vůbec neprospívá. Nemá smysl stavět další fabriky, je potřeba zkrášlovat ty stávající,“ vysvětlil hlavní myšlenku Suska.

Zájemci o účast v soutěžích se mohou do 30. června registrovat na internetových stránkách www.firmaroku.cz a www.zivnostnikroku.cz. Podnikatelské subjekty mohou být do soutěží také nominovány. Třeba svými známými, kolegy, zaměstnanci nebo zákazníky. Účast v soutěžích je zcela bezplatná, za registraci nehradí soutěžící žádný poplatek.

Harmonogram soutěží:

Krajská kola - 14. 9. - 22. 10. 2017

Volba Firmy roku 2017 - finálová porota - 8. 11. 2017

Volba Živnostníka roku 2017 - finálová porota - 22. 11. 2017

FINÁLE – Galavečer v Praze - 6. 12. 2017

David Pavlát

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.