Charitní ošetřovatelská služba je žádaná i ve Velkém Meziříčí

chosPobočka Charitní ošetřovatelské služby ve Velkém Meziříčí vznikla v roce 2002 z veliké poptávky místních, kteří požadovali přítomnost zdravotních sester v domácí péči. I po patnácti letech zájem o službu stále pokračuje. V současné době tvoří největší poptávku odběry krve, převazy a rehabilitace.

V pobočce Charitní ošetřovatelské služby ve Velkém Meziříčí fungovala dlouhý čas pouze jedna pracovnice, která dojížděla i do okolních obcí města Velké Meziříčí. „Kvůli narůstajícímu počtu zájemců o službu jsme se rozhodli přijmout novou posilu do našeho týmu,“ sděluje vrchní sestra Barbora Hadrous.
Během roku 2016 poskytla Charitní ošetřovatelská služba ve Velkém Meziříčí a okolí péči 181 pacientům, a to v rozsahu 2 530 hodin přímé péče.

Registrované zdravotní sestry Charitní ošetřovatelské služby Oblastní charity Žďár nad Sázavou, poskytují odbornou zdravotní péči lidem, kteří z důvodu stáří, nemoci či zdravotního postižení nejsou soběstační. „Pečujeme o pacienty v domácím prostředí na základě doporučení ošetřujícího lékaře a ve spolupráci s rodinnými příslušníky nepřetržitě sedm dní v týdnu, abychom jim umožnili prožití důstojného života mezi svými blízkými,“ vysvětluje Barbora Hadrous, vrchní sestra žďárské Charity.

Mezi zdravotní úkony, které služba nabízí, patří především odběry biologického materiálu, aplikace injekcí, infuzí, příprava a podání léků, sledování a kontroly diabetiků, zaučení aplikace inzulínu,  převazy ran, péče o stomie, katetry, PEG. Dále pak pohybovou terapii, rozcvičování po úrazech, operacích, mozkových příhodách. Žádané je i měření krevního tlaku, pulzu a tělesné teploty, sledování bolesti, prevenci a léčba opruzenin a kožních defektů. Nezapomíná se ani na zaučení pacientů a jejich rodinných příslušníků v domácí péči a poskytnutí poradenství. Součástí je i pronájem kompenzačních pomůcek veřejnosti.

Služba je poskytována ze zdravotního pojištění pacienta na základě ordinace ošetřujícího lékaře pacienta, a to sedm dní v týdnu. Případní zájemci o službu mohou kontaktovat vrchní sestru Barboru Hadrous, mob. 777 755 435.

Lenka Šustrová

Plakát CHOS_růžový

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.