Křižanovské žákyně uspěly v celostátní soutěži Coolinaření

P1060448V sobotu 3. června 2017 se uskutečnilo ve středisku Plechárna v Praze na Černém Mostě Celostátní finále Coolinaření se Zdravou 5. Základní škola Křižanov se finále zúčastnila již potřetí a opět skvěle reprezentovala.

Tentokrát do Prahy vyrazilo družstvo Kuchajdy ve složení Ema Šebková, Natálie Pávková a Sofie Plachetková. Děvčata soutěžila v kategorii 1. stupeň a do finále postoupila z celkového počtu 572 týmů z celé České republiky.

Soutěžilo se ve dvou disciplínách. První disciplínou byla příprava pokrmu studené kuchyně podle vlastního návrhu a z vlastních surovin. Ve druhé disciplíně soutěžící museli vybrat z několika do poslední minuty tajných surovin ty správné z hlediska nutriční vyváženosti a pak je srovnat do svačinového boxu tak, aby žádný strávník neodolal.

Družstvo Kuchajdy obsadilo se svým receptem nazvaným „Pomazánkový vláček“ krásné 3. místo. Našim malým kuchajdám děkujeme za vzornou reprezentaci školy a přejeme mnoho dalších úspěchů při přípravě zdravého pohoštění.

Za ZŠ Křižanov Dagmar Kolářová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.