Druhý ročník dětského dne v Hrbově měl velký úspěch

IMG 5825V sobotu 10. 6. 2017 odpoledne proběhl na hřišti mezi Hrbovem a Svařenovem druhý ročník Dětského dne s MS Hrbov. Jak již název vypovídá, akci pořádal místní myslivecký spolek.

Pro návštěvníky byly připraveny stanoviště s tématickými okruhy, kde myslivci demonstrovali část své práce – trofeje a vycpaniny byly ukázkou naší zvěře, stanoviště s pejsky představovalo práci s výcvikem a výchovou štěněte, na stanovišti s liškou byla demostrována myslivecká mluva. Myslivecká zařízení se pro větší názornost představila v malých modelech a velký zájem vzbudilo stanoviště s dravci p. Kunce ze záchranné stanice, neboť děti i dospělí zde přišli do přímého kontaktu s těmito úchvatnými ptáky. Dále se návštěvníci seznámili se stopami naší zvěře a celé akci korunovala vzduchovková střelecká soutěž. Nejen pro gurmány se na rožni griloval divočák. Na akci se sešlo celkem 79 soutěžících dětí, které na stanovištích vyplňovaly pracovní listy k tématu a za toto byly na konci odměněny.

Děkujeme všem za jejich účast a zájem o naši krásnou českou myslivost.

Dále bychom rádi poděkovali všem sponzorům a také místní samosprávě obcí Hrbova a Svařenova, neboť jsme mohli využít vybudované hřiště s vynikajícím zázemím a i to je jeden z důvodů velkého úspěchu akce.

Sponzoři: Evra, spol. s  r. o, Obec Hrbov a Svařenov, Město Velké Meziříčí, Velkomeziříčsko – mediální podpora, Gremis, s. r. o, Auto dobrovolný VM, s. r. o., Renova – Malec a Kadlec s. r. o., Autocolor Šoukal, s. r. o., P. Stupka, Svařenov, J. Klimeš, Svařenov, J. Sláma, Hrbov, ČSOP, Mze, MŽP.

Za MS Hrbov Kateřina Klimešová

 

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.