Wiegel dostal ocenění za ekologii

Předání ceny_EMASSkupina Wiegel obdržela dne 8. května 2017 u příležitosti EMAS Award 2017, konané na Maltě, čestnou cenu za aktivity v oblasti ochrany životního prostředí, obzvláště za minimalizaci zatěžování životního prostředí a efektivní hospodaření se zdroji. Cenu převzal jednatel firmy Wiegel pan Harald Füchtenbusch.

Zinkovny Wiegel v Čechách navazují na úspěchy své mateřské skupiny WIEGEL v Německu. Otázka ochrany životního prostředí je pro ně důležitá a jsou v tomto směru otevřené komunikovat s veřejností. Již v roce 2004 obdržela zinkovna ve Velkém Meziříčí cenu za „zdraví a bezpečné životní prostředí“ udělovanou Českou republikou a v nastoupeném trendu technologií šetrných k životnímu prostředí pokračuje a zavádí ve všech provozech celoevropské nařízení EMAS, které není jen pouhou nadstavbou systému ISO 14001, ale jakési ISO na druhou a v České republice není příliš podniků, které jsou v exkluzivním klubu firem s EMAS, hospodařících v souladu s podmínkami kvalitního životního prostředí a trvale udržitelného rozvoje.

To, že jsou zinkovny Wiegel technologicky na vysoké úrovni, prokázal i velký zájem o návštěvu provozů ve Velkém Meziříčí a Hradci Králové, kam přijelo na exkurzi asi 60 zinkařů z celého světa u příležitosti setkání na konferenci galvanizéru EGGA – ASEMBLY v červnu v Praze. EGGA je organice sdružující národní asociace žárových zinkoven z jednotlivých států Evropy. Konference se účastnilo 192 zinkařů z 31 zemí a ti nejvzdálenější byli z Kanady, Honkongu, Singapuru, USA, Izraele a Spojených arabských emirátů.

Jiří Nobicht

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.