V červenci ošetřili v jihlavské nemocnici více zraněných dětí

Crash roomV průměru každou hodinu přivezla v uplynulém měsíci posádka záchranářů pacienta na urgentní příjem jihlavské nemocnice. V červenci se zdravotníci nezastavili, ošetřili rekordní počet pacientů, zatím nejvíce za letošní rok. Přibylo jak zraněných dětí z letních táborů, tak ošetřených dospělých, kterým se stal úraz během sportování.

První měsíc prázdnin přivezla do jihlavské nemocnice Zdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina 757 pacientů. Pro srovnání, během jiných měsíců se číslo většinou nedostane nad 700. Přibylo pacientů z dopravních nehod a to zejména motorkářů. Více je také letních úrazů: „Do tohoto počtu patří například děti, které se zranily na letních táborech, nebo po skoku do bazénu. Ošetřili jsme také tonoucí pacienty,“ popisuje Ivana Mátlová z urgentního příjmu jihlavské nemocnice. Celkově nejvíce je během letních prázdnin sportovních úrazů a to pádů z kola, nebo bruslí. V těchto případech si lidé poraní nejčastěji hlavu a končetiny. V létě přibývá dopravních nehod, kdy zdravotníci ošetřují také mnohočetná poranění.

Do konce července bylo na crash roomu urgentním příjmu jihlavské nemocnice přijato 4 884 pacientů, které přivezla Zdravotnická záchranná služba. Za celý loňský rok to bylo 7 351. Už tehdy to bylo o 1200 pacientů víc, než v předchozím roce. Celkově za rok proběhne v jihlavské nemocnici v průměru 390 tisíc ambulantních ošetření.

Monika Zachrlová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.