Starostka Heřmanova převzala ocenění Vesnice roku Kraje Vysočina

VESNICETitul Vesnice Kraje Vysočina byl ve čtvrtek 3. srpna předán vítězi, kterého určila desetičlenná odborná porota. Ocenění získala obec Heřmanov na Žďársku.
Absolutním vítězem se stala zejména díky svému intenzivnímu rozvoji, porota ocenila vysoko i práci s mládeží, péči o přírodu a udržování tradic v obci. Stuhu s titulem Vesnice roku Kraje Vysočina 2017 předal starostce Pavle Chadimové hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek a gratuloval mimo jiných také ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek.

Do letošního ročníku soutěže o nejlepší obec Kraje Vysočina se přihlásilo 14 obcí. Mezi nejúspěšnější obce Kraj Vysočina rozdělil na oceněních celkem 425 tisíc korun. „Cílem soutěže je především snaha povzbudit obyvatele venkova k aktivní účasti na rozvoji svého domova, ukázat rozmanitost a pestrost uskutečňování programů obnovy vesnic a dále upozornit širokou veřejnost na celospolečenský význam venkova,“ uvedl Pavel Pacal, náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast regionálního rozvoje a územního plánování.

Tzv. skokanem roku, tedy obcí, která se do soutěže přihlásila a získala cenu, se letos stal jednoznačně městys Okříšky. Porota jej vysoce hodnotila v kategorii Nové venkovské stavby za stavbu nové hasičské zbrojnice a dále městys získal diplom za moderní knihovnické a informační služby. "Neskrývám nadšení, první pokus zapojit se do této soutěže jsme zúročili na maximum," komentovala situaci místostarostka Okříšek Vladimíra Jůzová.

Originální závěrečnou tečku za samotným vyhlášením letos udělal hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek, který potěšil starostku Heřmanova Pavlu Chadimovou osobním dárkem. Plným košem heřmánků - cukrátek, které přivezl pro tuto příležitost z partnerského regionu Zakarpatské oblasti Ukrajiny.

Anna Rázlová

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.