Městští strážníci řešili Rumuny nabízející výměnu okapů

mpKrádeže v obchodních domech, kal v řece Balince, pobíhající psy i Rumuny nabízející klempířské práce bez předchozí objednávky řešili v srpnu meziříčští strážníci.

Přeprava do PZS

Dne 31. 8. 2017 v 6.45 hod. spatřila hlídka MP muže, který ležel v prostoru pod lipami na náměstí. Po zjištění, že je muž pod tak značným vlivem alkoholu, kdy sám ohrožoval vlastní zdraví, byl po provedení nezbytných úkonů přepraven do protialkoholní záchytné stanice v Jihlavě, kde byl předán k vystřízlivění.

Bílý kal v korytu řeky

Dne 30. 8. 2017 odpoledne byli strážníci upozorněni na skutečnost, že do řeky Balinky vytékala z kanalizace bílá kapalina, která silně zapáchala. Hlídka MP poté lokalizovala místo, odkud neznámá kapalina do koryta řeky vytékala, v tom místě se ve vodě držel bílý kal. Strážníci neprodleně o události vyrozuměli odbor životního prostředí, jehož pracovníci na úseku vodního hospodářství ihned provedli místní šetření.

Oznámení o sprejerech

Dne 23. 8. 2017 v 21.30 hod. přijala hlídka MP oznámení svědka, který měl vidět na ulici Čechova dvě osoby, které něco malovaly na zeď. Strážníci neprodleně reagovali na přijaté oznámení a zastihli dvě osoby, které natíraly zeď malířským válečkem. Z jejich vysvětlení a předložené písemné dohody pak vyplynulo, že jedna z osob plní svůj závazek k poškozenému vlastníkovi nemovitostí, a to tím, že zatírá dohodnutým způsobem nápisy, které předtím jako sprejer na zdech vytvářela.

Krádeže v obchodech

Ve dnech 14. 8., 16. 8.,17. 8. a 21. 8.2017 řešili strážníci případy krádeží v provozovnách Kaufland a Billa. Všechny tyto případy měly obdobný scénář, zákazníci v obchodech odcizili čokolády či jiné cukrovinky, destiláty nebo kosmetiku. Po tom, co byli při tomto jednání přistiženi zaměstnanci provozoven, řešila hlídka MP po provedení nezbytných úkonů přestupky proti majetku uložením pokuty příkazem na místě.

Strom na cyklostezce

Dne 11. 8. 2017 v 7.00 hod. řešila hlídka MP událost, při které následkem větru došlo k rozlomení stromu a uhnilá část stromu padla přes cyklostezku vedoucí do místní části Mostiště. O události byl vyrozuměn Odbor životního prostředí, jehož pracovníci neprodleně provedli na místě šetření. Strážníci téhož dne provedli obdobná opatření dále na ulici Zámecká, kde došlo k odlomení větve, která zůstala zavěšená na elektrickém vedení a na komunikaci k lokalitě Amerika, kde spadl strom na silnici. O odklizení popadaných větví a kmenů se postarali pracovníci technických služeb.

Dopravní nehoda

Dne 10. 8. 2017 ve 21.50 hod. byla přijata telefonická žádost o poskytnutí součinnosti od OO Policie ČR Velké Meziříčí ve věci dopravní nehody na ulici Nad Gymnáziem. Na místě již ošetřovala osádka ZZS zraněného cyklistu, který měl při odbočování ze silnice II/602 na místní komunikaci ulice Nad Gymnáziem narazit předním kolem do obruby a z bicyklu upadnout na zem. Hlídka MP provedla prvotní úkony na místě dopravní nehody, následně všechny zjištěné poznatky předala hlídce SDN Policie ČR Žďár nad Sázavou, která se posléze dostavila k vyšetření nehody.

Dva psi na volno

Dne 8. 8. 2017 ve 14.00 hodin byla hlídka MP přivolána k odchytu dvou německých ovčáků, kteří volně pobíhali na ulici Zahradní. Po zjištění majitele obou psů strážníci řešili porušení OZV města, která zakazuje volný pohyb psů na veřejném prostranství jako přestupek, uložením pokuty příkazem na místě.

Nabízeli výměnu okapů

Dne 7. 8. 2017 v 11.00 hod. bylo strážníkům oznámeno obyvateli ulice Krátká, že se v oblasti pohybují osoby, které jim nabízejí výměnu okapů. Hlídka MP na místě zjistila skupinu čtyř Rumunů, kteří nabízeli provedení klempířských prací, ale bez předchozí objednávky, tudíž v rozporu s nařízením města. Následně strážníci věc řešili jako porušení příslušného ustanovení Tržního řádu.

Tomáš Bílek

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.