ZUŠka po pěti letech opět vycestovala do Tisna

tisnoZákladní umělecká škola Velké Meziříčí po 5 letech opět vycestovala do chorvatského Tisna.

Jejím úkolem bylo reprezentovat kulturní dění ve Velkém Meziříčí, ale také jedinečný systém uměleckého vzdělávání v České republice. To se našemu tanečnímu orchestru povedlo na výbornou na společném koncertu orchestrů partnerských měst. Po vystoupení orchestru města Tisna následoval koncert naší ZUŠ v podání tanečního orchestru pod vedením p. uč. Josefa Vaňhary DiS., který byl jednou velkou hudební show. Ta sklidila bouřlivý potlesk a zasloužené ovace publika.

Velká škoda byla, že nebylo technicky možné, aby naše těleso vystoupilo společně s dalšími spolky z Velkého Meziříčí, jako např. folklórní soubor Horáčan.

Za odměnu naše děti navštívily Vranské jezero, město Šibenik, koncert místní pop-rockové skupiny, byla pro ně připravena plavba na moři, návštěva sportovní haly, dost prostoru měly i na koupání aj.

Žáci naší ZUŠ si tento pobyt náležitě užili, velký dík jim patří za disciplinovanost a smysl pro týmové jednání. Jejich chování svědčí o tom, že jsou nejen perfektně fungujícím tělesem, ale i velikou partou kamarádů. Dále bych chtěl poděkovat kolegům ze ZUŠ, především panu dirigentovi Josefu Vaňharovi a panu Jiřímu Michlíčkovi za 24hodinový servis v řešení vzniklých problémových situací, které se takovým velkým výpravám nevyhýbají.

Jsem rád, že naše ZUŠka má co nabídnout nejen v našem městě, státě, ale i v Evropě.

Martin Karásek, ředitel ZUŠ Velké Meziříčí

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.