Uživatelé Nesy zpívají, tančí a pečou cukroví

NesaV polovině listopadu se uživatelé denního stacionáře Nesa zúčastnili dvacátého ročníku Zdišibálu v Novém Městě na Moravě. Zdišibál je ples určený převážně lidem s postižením a jejich rodinám, který každoročně pořádá Centrum Zdislava.

I v letošním roce čekal na všechny účastníky kromě bohaté tomboly, ze které si každý něco odnesl, také zajímavý program, zorganizovaný studenty místní střední školy. Studenti se také po celý večer věnovali návštěvníkům plesu a starali se o jejich zábavu. Všichni si dosyta užili hudbu, tanec a úžasnou atmosféru.

Hned následující den se uživatelé Nesy vydali do Rájce Jestřebí. Zde se konal devatenáctý ročník akce, kde vystupují klienti ze zařízení z blízkého i vzdálenějšího okolí s hudebním či divadelním vystoupením. Uživatelé Nesy společně s uživateli stacionáře Rosa z Bystřice nad Pernštejnem zde zazpívali pět písní v doprovodu kytary. Jeden z uživatelů akci zhodnotil: „Vystoupení se nám povedlo a bylo to hezký.“ I přes počáteční trému si to všichni užili a už teď se těší na další ročník.

Nyní probíhají v Nese přípravy na předvánoční prodejní výstavu, která proběhne v pátek 8. prosince v prostorách denního stacionáře ve Velkém Meziříčí.
„Návštěvníci si budou moci prohlédnout a zakoupit výrobky uživatelů, které vznikaly v místních dílnách během celého roku. Například mýdla, svíčky, výrobky ze dřeva, textilní tašky, trička, módní doplňky. Dále bude připravená ochutnávka vánočního cukroví a další občerstvení. Těšíme se, že se s námi přijdete naladit na přicházející svátky“, uvedla Marcela Jůdová, sociální pracovnice Nesy.

Kristýna Harisová, absolventka odborné praxe v denním stacionáři Nesa

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.