Centrum Kociánka v Březejci představuje své služby

DSC01894Výtěžek letošního koncertu Muzikanti dětem, který proběhne 26. května na velkomeziříčském náměstí, bude určen pro březejcké pracoviště Centra Kociánka. To nyní představuje své služby.

 

 

image001Co nabízíme, jak vám můžeme pomoci?

Centrum Kociánka, pracoviště Březejc poskytuje registrované sociální služby na Vysočině. Jedná se o menší zařízení s rodinným prostředím a přístupem. Zařízení najdete zasazené v klidné přírodě nedaleko od Velkého Meziříčí. Celý areál je bezbariérový s možností vycházek a sportovních aktivit.

Naše služby se snažíme přizpůsobit na míru našim uživatelům. Cílovou skupinou jsou lidé s tělesným, mentálním nebo kombinovaným postižením, nově je cílová skupina rozšířena o děti i dospělé s poruchou autistického spektra (PAS).

Poskytujeme vzdělávací a aktivizační činnost, léčebnou rehabilitaci, pomáháme v upevňování správných návyků, podporujeme dovednosti a silné stránky našich klientů, pomáháme jim spolu se Základní školou a Střední školou Březejc v sociálním začleňování a v přípravě na co nejvíce samostatný život.

Poskytujeme následující sociální služby, jsou to služby Denní stacionáře, Týdenní stacionáře, Sociálně terapeutické dílny a Odlehčovací služby. Nyní se podíváme blíže na Denní stacionář, pracoviště Březejc.

Foto k_článku_DS__duben_2018Pro koho jsou určeny služby Denního stacionáře?

Můžete se na nás obrátit s žádostí o službu pro uživatele ve věku 6 –40 let, kteří potřebují pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu, zprostředkování kontaktu se společenským prostředím. Našim uživatelům poskytujeme aktivizaci formou výtvarných, hudebních a divadelních aktivit. Také se zaměřujeme na sportovní aktivity a procházky v příjemném bezpečném prostředí.

Jak to funguje u nás v Denním stacionáři (DS)?

Uživatelé, kteří navštěvují Základní školou a Střední školou Březejc přicházejí do DS hlavně v době po obědě po vyučování.

Ve společně tráveném čase děláme různé výtvarné aktivity, kreslíme, malujeme, vyrábíme z keramické hlíny. Někdy hrajeme společenské hry, skládáme z lega, pro milovníky vlaků zde máme rychlý lego vlak. Za pěkného počasí často chodíme ven, hrajeme kuželky, nebo relaxujeme na houpačkách, na trampolíně nebo na lavičkách. Dvakrát ročně nacvičujeme divadelní a taneční představení. Pořádáme různé výlety a sportovní soutěže.

P6150011Kdy u nás můžete být?

Pro všechny klienty, i pro ty, kteří nenavštěvují školu, je Denní stacionář otevřený ve všední dny od 6.30 do 17.00, v pátek 6.30–16.00 v měsících září až červen.

Nabízíme individuální přístup, u klientů s PAS se zaměřujeme na použití vhodné alternativní komunikace a vytvoření pocitu bezpečného a jasného prostředí z pohledu klienta. Ve spolupráci s rodinou nebo s opatrovníky hledáme způsob, jak se s klientem dorozumět a pochopit ho. Nabízíme volnočasové aktivity, činnosti podporující samostatnost klienta a jeho všestranný rozvoj. Dále poskytujeme pomoc při uplatňování práv oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí, poskytujeme stravu nebo pomoc při zajištění stravy, pomoc při osobní hygieně nebo poskytnutí podmínek pro osobní hygienu.

Srdečně jste zváni na odpočinkové odpoledne s ukázkou agility pro pejsky a překážkovou dráhou pro člověčí odvážlivce, které se uskuteční 18. 4. 2018 od 14.30 do 16.30.

Další služby vám představíme příště.

Bližší informace vám podá sociální pracovnice Bc. Monika Doskočilová

tel.: 721 844 335, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Jana Štáfová

plakát agility_18.4._2018

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.