Pouťové veselí se konalo i v Domově pro seniory

6P8A5146Nedělní pouťové odpoledne patřilo Zahradní slavnosti, která se konala v přilehlém parku. Pro obyvatele nejen našeho domova a jejich rodinné příslušníky, ale i pro obyvatele domu s pečovatelskou službou si ji připravila „Ježíškova vnoučata“, která si toto naše přání vybrala už o Vánocích.

Tým složený z mladých studentů připravil pro klienty nejen občerstvení, domluvil výbornou kapelu Lhotár, ale udělal radost dobrou náladou a svou společností a zájmem. Součástí týmu byl i fotograf, který fotky zároveň pro zájemce na místě tisknul. Po příjemném odpoledni se mladí rozloučili květinami, které získali jako darem ze Zahradnictví Flouma.

„Je pěkné vidět nadšení mladých lidí, kteří mají chuť uspořádat program pro spoluobčany dříve narozené. Věřím, že i oni měli z dnešní akce dobrý pocit a podnítí je to k dalším bohulibým činům,“ sdělila pracovnice terapií Lucie Jiříčková.

Aby hudební scéna v domově nezahálela, rozšířil se repertoár nástrojů. Nyní jsou k dispozici nejen piana, ale i nová kytara, k jejímuž pořízení přispěla velkomeziříčská prodejna hudebních nástrojů MusicData, které za to patří velký dík. Hudebních nástrojů mohou využívat i dobrovolníci, kteří jsou v domově vždy vřele vítání a jsou milým zpestřením všedních dnů. Kytaru jsme samozřejmě hned na pravidelném setkání s našimi obyvateli vyzkoušeli a ladilo nám to báječně.

Kristýna Pokorná

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.