Mladí umělci z Vysočiny podpoří Wellmez

 MG_5761Wellmez – nízkoprahové zařízení pro děti a mládež připravuje již čtvrtý ročník multižánrového festivalu s názvem Funny Fest 2018. Akce se uskuteční v pátek 10. 8. 2018 od 15.00 již tradičně na náměstí ve Velkém Meziříčí.
Hlavním cílem tohoto festivalu je zmírnit předsudky společnosti vůči nízkoprahovým zařízením a jejím uživatelům, vytvořit zábavnou akci pro širokou veřejnost a poukázat na důležitost smysluplného trávení volného času u dětí a mládeže, kdy jeho nenaplnění může často vést k nevhodnému chování jako je experimentování s drogami, drobné krádeže atd.

„S přibývajícími ročníky Funny Festu se s kolegy snažíme nejen prezentovat službu pro širokou veřejnost a potencionální zájemce, ale čím dál více se snažíme o to zapojit do akce hlavně místní aktéry, ať už to jsou uživatelé, dobrovolníci, muzikanti či spolupracující organizace. Je to skvělý nástroj jak komunitu, ve které žijeme, zaktivizovat, a hlavně dát pozitivní vzory mladým lidem. Máme velkou radost, že je zde stále tolik lidí, kteří rádi pomohou a podpoří dobrou věc. Zejména jsme vděční za to, že náš festival může nabídnout rozmanitou nabídku kapel a vystupujících, kteří vystupují bez nároku na honorář, za což jim patří velké díky, “ říká Veronika Melicharová, DiS., sociální pracovnice NZDM Wellmez.

Program festivalového odpoledne je velmi pestrý. Je připraven například slalom s brýlemi, které simulují stav požití alkoholu nebo marihuany, malování na obličej, stolní fotbálek nebo si návštěvníci mohou vyrobit svou festivalovou placku.
I hudební program je letos velmi nabitý. Vystoupí například místní oblíbení umělci Eirik (Jan Miškela) a Tomáš Štefka, dvě známé kapely z Jihlavy, Vzhůru a níž a AfaRastaFa, a z nedalekého Žďáru nad Sázavou seskupení Anetta. Někteří účinkující vystupují již po několikáté. Jaká je jejich motivace?

„Vždy rádi podpoříme akce, které mají smysl a ještě někomu mohou pomoci, ať už jsou to Muzikanti dětem nebo právě Funny Fest. To jsou to přesně ty akce, které by měli lidi navštěvovat, “ uvádí Jan Miškela.
Tomáš Štefka v minulém ročníku vystoupil s kapelou MySami. Letos dorazí se svým novým projektem: „Líbí se mi prostřednictvím hudby pomáhat lidem v tíživé situaci…a tento festival je příjemné spojení těchto činností. Baví mě hrát, a když ještě hraju lidem, kteří jsou nabití energií a touhou pomáhat druhým, je to o to lepší! “

Vzhledem k tomu, že akce má poukázat na důležitost smysluplného trávení volného času a zároveň preventivně působit na děti a mládež, nebude zde možnost zakoupení alkoholických nápojů. Občerstvení na místě bude zajišťovat Kavárna a bistro termoska, která sídlí přímo na náměstí. Na výběr bude široká škála výborných produktů od limonád po různé sladké či slané pochutiny, které mohou návštěvníci okusit již druhým rokem. „Je nám ctí, že se můžeme zapojit do této skvělé akce. Myslíme si, že je důležité lidem představit takováto zařízení, ve kterých děti mohou smysluplně trávit svůj čas. Má to smysl, “ shodují se Terezka a Monča z Termosky.

Je tedy určitě na co se těšit. „Sejdeme se v pátek 10. 8. 2018 od 15.00 hodin na náměstí ve Velkém Meziříčí,“ vzkazují organizátoři.

Mgr. Martina Horníčková, vedoucí NZDM Wellmez

FF Plakát_2018

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.