Fotosoutěž Vysočina v pohybu zná vítěze

Ledovy pohledO ceny ve fotosoutěži Vysočina v pohybu se utkalo 12 autorů s 50 fotografiemi. Soutěž vyhlásila příspěvková organizace Vysočina Tourism, která teď také odtajňuje jména vítězů. Porota nejvíce ocenila Petra Slavíčka a jeho fotografii Lesní potůček, druhé místo patří Martinu Kratochvílovi a pomyslný bronz si vyfotil Rudolf Jedlička, který zároveň získal nejvyšší počet „liků" na Facebooku Dovolená na Vysočině, a proto také Ocenění veřejnosti.

Oblíbenými místy, která fotografky a fotografové přes zimu i léto zachytili, byla například příroda Vysočiny, nejrůznější vyhlídky, ale také romantické západy slunce nebo rybníky i oblíbená výletní místa našeho kraje.
„Téma Vysočina v pohybu jsme volili proto, že Vysočina je pověstná svými pěšími i cyklotrasami a letos si navíc připomínáme 130 let od založení Klubu českých turistů. Zajímalo nás, jak se s tématem milovníci spouště poperou a zpětně si musíme přiznat, že šlo o velmi náročné téma. Všichni soutěžící se s ním však potýkali se ctí," prozradil ředitel Vysočina Tourism Tomáš Čihák.

Čtyři vítězové soutěže Vysočina v pohybu si mezi sebou rozdělí ceny v podobě ubytování v Barokní věži na zámku ve Žďáře nad Sázavou, poukázku na výlet do areálu Šiklův mlýn nebo navštíví bystřické Centrum Eden.
Autor nejoblíbenější fotografie na facebookové stránce Dovolená na Vysočině si i s rodinou užije zábavu v Šiklově mlýně ve Zvoli u Bystřice nad Pernštejnem.
„Cílem soutěže bylo upozornit na krásná místa Vysočiny a získat neokoukané fotografie, které využijeme při propagaci turistických možností Vysočiny, ať už mluvíme o přírodních krásách, sportovních aktivitách nebo jiných zajímavostech Vysočiny," uvedla Monika Brothánková z Vysočina Tourism s tím, že poděkování patří všem partnerům, ale také soutěžícím, kteří se zapojili.

Výsledky fotosoutěže Vysočina v pohybu:

1. Petr Slavíček, Lesní potůček

2. Martin Kratochvíl, Zámek, Jaroměřice nad Rokytnou

3. Rudolf Jedlička, Jen si tak trochu mávnout 

Ocenění veřejnosti

Rudolf Jedlička, Ledový pohled (Jednodenní výlet pro 4 osoby do Šiklova mlýna)

Monika Brothánková

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.