Hudba, filmy, malování, besedy, takový byl festival BEZMEZ(d)

45999058 1185404668277670_2639275777262092288_oVe dnech 9.–10. listopadu proběhl druhý ročník kulturního festivalu BEZMEZ(d). Na Gymnáziu ve Velkém Meziříčí měli návštěvníci možnost zhlédnout např. film Za hranicemi možností, po kterém následovala diskuze s úspěšnými sportovci z Velkého Meziříčí, případně pak v sobotu po filmech na téma občanského aktivismu přijel na debatu známý aktivista Jakub Čech, nebo předseda spolku Dětí Země Miroslav Patrik.

Účast na filmech byla sice trochu menší než minulý rok, zato otázek z publika byla opravdu spousta. Na gymnáziu byla připravena i výstava mladých umělců zejména z Masarykovy univerzity, a dále bližšího i vzdálenějšího okolí, která se letos stala velkým lákadlem.

Nejvíc to ale žilo na Lezecké stěně Lezu v Mezu. V pátek již tradičně proběhl actiopanting při DJ setech, po kterém byly krásně zabarvené nejenom obrazy, ale i mnozí účastníci. V sobotu festival velkolepě zakončila série hudebních představení, přičemž poslední kapelou byla i známá hudební skupina LetRouRou. Kromě hudby však pro mnohé návštěvníky bylo překvapením cestovatelské okénko v podobě Tomáše Stávka, který letos za 25 dní absolvoval pěší túru ve státě Colorado v USA, dlouhou okolo 782 km. Všichni přítomní se shodli, že jeho přednes byl výborným stand-up comedy, který skvěle oživil a obohatil festival.

Festival byl zajisté o něco úspěšnější než minulý ročník, čemuž vděčíme hlavně Kraji Vysočina, který celý náš projekt finančně podpořil. Podpořeno bylo díky zapojení se do projektu Mládež kraji, jenž má na starost Rada dětí a mládeže Kraje Vysočina. Tímto bychom jim chtěli velmi poděkovat za důvěru v projekt, finanční, ale i organizační podporu.

Poděkování patří i Masarykově univerzitě, která finančně podpořila vystavující umělce, a zejména pak Gymnáziu Velké Meziříčí a Lezecké stěně Lezu v Mezu, kde celá akce probíhala.

Za všechny organizátory mohu říct, že veškerá píle stála za to. Děkujeme!

Za Festival BEZMEZ(d) Kamila Obršlíková

Fotogalerie ZDE

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.