Jitrnice a masopustní veselí v domově pro seniory oživují tradice

Bourání masa_na_zabijačce_v_DS_VMV místním domově pro seniory se opět po roce odehrával pravý zabíjačkový koncert. Již brzo ráno ve středu 27. února se zatopilo pod kotlem a pod taktovkou kuchaře Josefa Dostála začaly přípravy.

Za hladký průběh zabijačky se patří poděkovat nejen pracovníkům domova, ale také děvčatům z Výchovného ústavu Velké Meziříčí i paní vychovatelce. „Právě děvčata patří v domově mezi naše nejvytrvalejší dobrovolnice. Za to, jak se tentokrát zhostila přípravy jitrnic, jelit a tlačenky jim patří náš dík a velký obdiv,“ nešetří chválou koordinátorka dobrovolníků v domově Michaela Černá.

Pozvání do domova přijali i další hosté, například náměstek hejtmana pro oblast sociálních věcí Pavel Franěk a náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví pan Vladimír Novotný. „Jsem rád, že si vždycky někdo ze zástupců zřizovatele udělá čas a přijede na akce, které pořádáme. Je to ideální příležitost pro setkání s klienty, zaměstnanci, a nakonec i pro mě,“ líčí ředitel domova Vítězslav Schrek, kterak lze u škvarků probrat důležité provozní a finanční záležitosti sociálních služeb. Zabíjačka se povedla i díky partnerům domova. Pořízení letošního pašíka již tradičně finančně podpořila společnost Kooperativa.

Michaela Černá

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.