• Velkomeziříčsko
  • Všehochuť
  • Podpořit služby Charity je možné nejen v květnu aneb staňte se součástí kampaně „Láska v květnu nekončí“

Podpořit služby Charity je možné nejen v květnu aneb staňte se součástí kampaně „Láska v květnu nekončí“

IMG 5198Kampaň s názvem „Láska v květnu nekončí", kterou od května realizuje Oblastní charita Žďár nad Sázavou, se soustředí především na pomoc ze stran široké veřejnosti, která spočívá v podpoře potřebných jak FINAČNÍM či VĚCNÝM DAREM, SKUTKEM či SLOVEM.

Úryvek básně Karla Hynka Máchy „Byl pozdní večer, první máj, večerní máj, byl lásky čas..." inspiroval v letošním roce pracovníky Oblastní charity Žďár nad Sázavou k podpoře stávajících projektů. Do této kampaně se budou moc zájemci a podporovatelé neziskové organizace působící po celém okrese Žďár nad Sázavou zapojit nejen v májovém období, ale i po celý rok.

Jaké jsou způsoby aktuální pomoci?

Pomoc prostřednictvím PENĚŽNÍHO DARU může být realizována pravidelným či jednorázovým finančním příspěvkem. Ten je možné odeslat na číslo účtu 110889787/0300 (ČSOB a. s.) s variabilním symbolem 806, případně nastavit jako trvalý příkaz s libovolnou částkou daru nebo uskutečnit platbou v hotovosti v kanceláři na Horní 22 ve Žďáře nad Sázavou.

„V současné době se ocitáme ve velké nejistotě v oblasti financování sociálních a dalších služeb pro potřebné. Žijeme v době, kdy populace stárne a děti nejsou mnohdy schopné se vzhledem k pracovním povinnostem postarat o své stárnoucí rodiče. Vzrůstá tak zájem a potřeba terénních služeb pro seniory, které jsou poskytovány přímo v jejich domácnostech.
I tyto služby jsou ve velkém finančním ohrožení. Proto se snažíme zkoušet další možnosti k zabezpečení fungování našich služeb, aby mohly být zachovány v co nejvyšší míře," sdělila Ing. Jana Zelená, ředitelka žďárské Charity.

Aktuální požadavek na VĚCNÉ DARY pro potřeby uživatelů nebo našich provozů je pravidelně zveřejňován na facebookových stránkách Charity @ochzr. Poskytnutím věcných darů tak veřejnost pomůže ušetřit již tak napjaté rozpočty charitních služeb nebo pomoci potřebným, o které Charita pečuje.

Uskutečnit DOBRÝ SKUTEK pro Charitu mohou lidé, kteří věnují svůj čas a pomoc potřebným jak v zařízeních žďárské Charity, tak i v dalších spolupracujících sociálních službách v okrese Žďár nad Sázavou. „Být dobrovolníkem přináší dobrý pocit nejen našim uživatelům, ale i člověku samotnému, protože může tak dát kus ze svých znalostí a dovedností dále. A někdy stačí jen naslouchat a být společníkem," vysvětluje Yvona Pošvicová, koordinátorka kampaně „Láska v květnu nekončí".

Velmi důležitá je i pomoc SLOVEM, tedy předání informací nejen o Charitě a poskytovaných službách, ale i o možnostech pomoci a podpory.
A závěrem výzva ředitelky Ing. Jany Zelené: „Sdílejte informace nejen o službách Oblastní charity Žďár nad Sázavou, ale i o výše uvedených možnostech podpory. I to je pro nás velmi důležité. Stejně tak jako Vaše modlitby, které nás posilují při plnění našeho poslání. Děkujeme!"

Oblastní charita Žďár nad Sázavou vznikla v roce 1993. Jejím posláním je poskytovat sociální, zdravotní a humanitární služby lidem v nepříznivé životní situaci prostřednictvím kvalifikovaných pracovníků a dobrovolníků. Dále poskytujeme služby podporující fungování rodiny a služby prevence rizikového chování.
O téměř 2 500 klientů na území okresu Žďár nad Sázavou pečuje v Oblastní charitě Žďár nad Sázavou zhruba 110 pracovníků na hlavní pracovní poměr a 70 na dohodu o provedení práce či dohodu o pracovní činnosti. Do dobrovolnické služby je každoročně zapojeno 2 500 dobrovolníků.

Kontakt na koordinátorku kampaně „Láska v květnu nekončí":

Yvona Pošvicová, koordinátorka dobrovolníků a fundraiserka
tel.: 777 755 444
e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Oblastní charita Žďár nad Sázavou, Horní 22, 59101 Žďár nad Sázavou

Lenka Šustrová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.