Zdravotníci ukáží, jak zachraňují životy

Crash roomLékaři a sestřičky jihlavské nemocnice předvedou profesionální pomocníky, díky kterým zachraňují životy. Poradí všem, jak správně měřit krevní tlak, nebo řeknou, jak a podle čeho probíhá třídění pacientů na urgentním příjmu. Práci plnou adrenalinu ukáží v pátek 14.června veřejnosti také Lékaři bez hranic, hasiči, záchranáři, nebo armáda.

„Řešení krizových situací v ČR a zahraničí“- tak se jmenuje konference, kterou pořádá Nemocnice Jihlava společně s Vysokou školou polytechnickou Jihlava. Součástí konference bude odborná sekce, ale i část přednášek určených pro laickou veřejnost. V parku VŠPJ pak bude probíhat doprovodný program formou Worshopu, kde se zájemci budou moci seznámit s ukázkami práce na urgentním příjmu, ale bude k vidění i technika Integrovaného záchranného systému, Armády ČR a dalších organizací, jako například Lékaři bez hranic. „Ukážeme pomůcky k zajištění dýchacích cest, poskytování první pomoci, resuscitaci, poradíme, jak si správně změřit tlak. Vysvětlíme, jak probíhá „triáž“, neboli třídění pacientů podle závažnosti potíží,“ popisuje vrchní sestra urgentního příjmu Hana Hladíková.

Workshopy budou probíhat v parku mezi 9 až 17 hodinou. Na místě se představí Lékaři bez hranic, hasiči, záchranáři, členové armády, Český červený kříž, nebo Amnesty international.

Přednášky se konají v aule B budovy VŠPJ v dopoledním bloku mezi 10 a 12 hodinou a odpoledním mezi 13 a 15 hodinou. Nutná je rezervace předem. Vstup na akci v parku je zdarma a není potřeba rezervace místa. Těšíme se na Vás!

Nemocnice Jihlava |Vaše nemocnice

Monika Zachrlová

pdfreseni_krizovych_situaci.pdf

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.