SKAUTI VÁS ZVOU DO DOBROČINNÉ KAVÁRNY NA KÁVU OD SRDCE

timkavarnaJiž tento víkend proběhne 2. ročník charitativního projektu Káva od srdce.

Jedná se o dobročinnou akci Skautů z Velkého Meziříčí. Výtěžek bude v tomto roce poskytnut službě Raná péče, která spadá pod organizaci Portimo o. p. s. Konkrétně na nový automobil, kterým pracovnice dojíždějí do rodin pomáhat svým klientům.
Cílem kavárny je vytvořit příjemné posezení v krásném prostředí připraveném neprofesionálními nadšenci s velkým srdcem a zároveň finančně pomoci rodině, která se potýká s velmi těžkou životní situací.

Otevírací doba
Pátek 14. 6.: 16:00 - 20:00 /20:00 - 23:00 - čajovna/
Sobota 15. 6.: 9:00 - 20:00 /20:00 - 23:00 - čajovna/
Neděle 16. 6.: 9:00 - 17:00

Účel Kavárny od srdce pro rok 2019

Začátkem roku jsme dostali tip, že letošní Kavárnu od srdce bychom mohli věnovat paní Čermákové z Velkého Meziříčí. Po pár telefonátech a krátkém osobním setkání bylo rozhodnuto. Tato energická dáma, ačkoli si toho v posledních letech zažila opravdu spoustu, má obrovské srdce a chce pomáhat dalším.

Její šestiletý syn Mireček má genetickou anomálii chromozomů, známou pod názvem Downův syndrom. Je to ale veliký sympaťák a borec, který se jen tak nevzdává a neustále rozdává úsměvy. Pro oba rodiče byla Mirečkova diagnóza šok, protože testy v těhotenství neukazovaly na žádný problém. Jejich příběh a proces spousty změn v životech lidí okolo sebe sepisuje paní Čermáková do knihy pod názvem "Nikdy neříkej nikdy", která by mohla pomoci v rozhodování nebo ulehčit práci rodičům, kteří si prochází něčím podobným, ostatním zároveň ukázat, že vše se dá zvládnout a že mateřská a otcovská láska nezná hranice.

„Mně už ale pomohla spousta lidí, spíš oni si zaslouží vaši pozornost a pomoc," řekla nám při osobním setkání. Vyprávěla nám o sociální službě Raná péče, která jí podala pomocnou ruku v těch nejtěžších časech.

Více informací o službě Raná péče naleznete v tomto videu. 

Mezi rodinami, kterým Raná péče pomohla, jsou i Čermákovi. Proto jsme byli paní Čermákovou požádáni, abychom výdělek z Kavárny věnovali právě sympatickým paním z této organizace, kterým bychom tím opravdu vytrhli trn z paty a zároveň pomohli mnoha rodinám v našem regionu.

Rozhodli jsme se tedy ročník Kavárny 2019 věnovat z části Rané péči a pokud bychom částku, kterou potřebují (100 000,-) nějakým zázrakem překonali, půjde zbytek výtěžku na vydání knihy paní Čermákové.

Více informací o celém projektu se dozvíte zde nebo na facebooku.

Michaela Hudková

 

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.