Na kolech projedou 125 obcí pro domácí hospic

cycling-1814362 960_720_copyTurné po Žďársku je poděkováním za důvěru i upozorněním na běžící kampaň Darujte den pro hospic. Domácí hospic Vysočina připravil na léto 2019 cykloturné po obcích, městysech a městech, ve kterých v uplynulých letech poskytoval hospicovou péči. Od roku 2011 pracovníci hospice ve žďárském okrese doprovázeli v závěrečném období života 317 pacientů a jejich blízkých.

Celkem je připraveno 12 tras (na mapě zde) v celkové délce 545 km v okrese Žďár nad Sázavou s malými přesahy do sousedních okresů. V itineráři jsou i obce, které hospic finančně podporují.

„Turné je poděkováním za důvěru klientů a za podporu, které se nám dostává od veřejnosti a od zastupitelstev obcí. Návštěvami chceme připomenout i to, že je možné naplnit přání většiny lidí dožít závěr života v domácím prostředí se svými nejbližšími. Do třetice touto cestou upozorňujeme na trvající výzvu Darujte den pro hospic, prostřednictvím které může veřejnost hospic podpořit. Potřebujeme prostředky především na rozjezd dětské paliativní péče," uvádí motivy akce ředitel Domácího hospice Vysočina Petr Hladík.

Do každé obce s poštou

Na kolech pojedou jak pracovníci hospice, tak dobrovolníci. „Ještě jsme nestihli akci publikovat a už máme přislíbenou účast jak od sportovních týmů, tak od lékařů i široké veřejnosti," říká ředitel Petr Hladík, který se akce rovněž zúčastní jako jezdec.

„Rádi bychom poděkovali ve všech obcích osobně, ale jsme si vědomi, že to z mnoha důvodů nelze uskutečnit. Proto vezeme do každé obce poštu," představuje podrobněji ředitel. „Jezdci do obcí na trasách povezou tabulku s poděkováním, dopis a výroční zprávu hospice pro zastupitele, přikládáme i propagační materiály."

Hospic na akci vyhradil celé dva prázdninové měsíce. Připojit se může kdokoliv, ať už jako jezdec, který některou z vybraných tras projede, tak lze hospic podpořit například příspěvkem přes www.darujme.cz/vyzva/1200854.

Ředitel hospice Petr Hladík na potřebu podpory domácí hospicové péče upozornil už letos na jaře dvousetkilometrovou pěší poutí do Vídně, nebo loňskou výpravou na horu Říp, prostřednictvím které vyzval veřejnost k podpoře nákupu nového vozidla pro hospic.

Domácí hospic Vysočina

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.