Děti viděly hasiče, policisty a zdravotníky v akci

tit copy_copyVe čtvrtek 12. září 2019 se počtvrté představily na velkomeziříčském náměstí složky Integrovaného záchranného systému v rámci akce Den záchranářů.

Děti i dospělí tak měly možnost vidět zdravotníky, hasiče a policisty v akci. Jak zavolat záchranáře, jak se zachovat při vážném úrazu způsobeném motorovou pilou, jak bezpečně uhasit hořící olej, jaké pravomoci má státní policie nebo jak vypadá zásahové vozidlo hasičů zevnitř se dozvěděli návštěvníci během dopoledního dvouhodinového programu. Kromě akčního příjezdu houkající sanitky si zájemci mohli prohlédnou zblízka hasičskou techniku, policejní motocykl, policejní vůz a stanoviště záchranné služby včetně sanitky.

Den záchranářů uspořádalo Zdravé město Velké Meziříčí ve spolupráci s Krajem Vysočina. Na ukázkách se podílely Zdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina, Hasičský záchranný sbor Velké Meziříčí, Policie ČR a Městská policie Velké Meziříčí.
Město Velké Meziříčí tímto děkuje všem, kteří na akci spolupracovali a prezentovali svoji činnost. Sponzorem hasících přístrojů byla firma Vlastimil Dvořák, provozovna Petráveč, revize hasících přístrojů.

M. Hudková

zdrave mestozdravy kraj

 

 

 

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.