302 batůžků z Vysočiny putuje do Afriky

IMG 7203Oblastní charita Žďár nad Sázavou se během měsíce srpna zapojila ve spolupráci s mezinárodní charitativní organizací Mary's Meals do tzv. Batůžkového projektu. Ten spočíval ve sbírce batohů pro děti ze základních škol v africké Malawi. Batůžků se ve sběrných místech ve Žďáře nad Sázavou, Velkém Meziříčí a Bystřici nad Pernštejnem shromáždilo nádherných 302.
Nyní všechny poputují ze sběrného místa v Ostrově nad Oslavou, kam je ve středu pracovníci Charity převezli do české pobočky neziskové organizace Mary's Meals a poté do africké Malawi.

„Jsme velmi rádi, že jsme se do Batůžkového projektu zapojili. Batohy sbírali nejen dospělí. Své batůžky nám nosily i malé děti, které měly radost, že poslouží chudým dětem v Africe. Batůžky neplnili pouze jednotlivci nebo rodiny. Sbírky se účastnily i lokální subjekty jako například žďárský Teleflex nebo Kolpingova rodina v Měříně, odkud batůžky hromadně přivezli k nám do sběrného místa. Bylo milé sledovat, jak se lidé do akce zapojují a jak jim to samotným přináší radost," sděluje Ing. Jana Zelená, ředitelka žďárské Charity.

Naplněné batůžky sbírali po celý měsíc srpen pracovníci Charity v jejím sídle ve Žďáře nad Sázavou, v denním stacionáři Rosa v Bystřici nad Pernštejnem a v denním stacionáři Nesa ve Velkém Meziříčí.

„Za skvělou spolupráci děkujeme pracovníkům Městského úřadu ve Žďáře nad Sázavou, kteří vydávali nejen průvodní kartičky k Batůžkovému projektu, ale i batohy sbírali. Děkujeme také vedení Polikliniky ve Žďáře nad Sázavou, vedení a pracovnicím žďárské Knihovny M. J. Sychry a oběma žďárským farnostem. Za vstřícnost děkujeme i Informačnímu centru ve Velkém Meziříčí a Informačnímu centru v Bystřici nad Pernštejnem, kde ochotně poskytovali informace a vydávali průvodní kartičky, a samozřejmě velké díky patří všem dárcům baťůžků," vzkazuje Ing. Jana Zelená.

Lenka Šustrová

tel.: 777 155 389

e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.