S hudbou a tancem v Nese

nesa-2019Ve středu 9. 6. se vydala naše skupinka dobrovolnic ze společenskovědního semináře pod vedením paní profesorky Pokorné na návštěvu do denního stacionáře Nesa, který poskytuje služby lidem s postižením z Velkého Meziříčí a okolí. Naším cílem bylo připravit si pro tamní klienty nevšední zážitek v podobě zábavného hudebního programu.

Po příchodu jsme se nejprve všichni představili a poté už přišel čas na zahájení programu – zpěv za doprovodu kláves, ukulele a cajonu. Všechny počáteční obavy nás opustily hned při první písni, když jsme slyšely, jak bezstarostně a s chutí se klienti Nesy pustili do zpěvu. Písně, které jsme pro ně nacvičovaly,
znali téměř bezchybně a perfektně se zapojovali každý podle svých možností. Zpívali jsme skladby všeho druhu, od lidových přes klasické táborákové až k moderním.

Po malé pauze na čaj a kávu jsme se vrátili ještě k muzicírování a poté přišel čas na slibovanou diskotéku. Vytvořili jsme kruh a začali se pohybovat do rytmu hudby. K našemu překvapení se role hlavního tanečníka ve středu kruhu ujal místní bavič, čímž nám pomohl zbavit se ostychu a opravdu si to užít.
Ve zbývajícím čase nás pracovnice provedly prostorami Nesy a pomalu jsme se musely rozloučit. Každému z klientů jsme pro potěšení a na památku darovaly papírová sluníčka, která zhotovili mladší studenti gymnázia. I my jsme od nich na rozloučenou dostaly ručně vyrobené svíčky. Společné setkání ve stacionáři provázela příjemná a přátelská atmosféra. Místní klienti se úžasně zapojovali a předčili všechna naše očekávání. Pro obě strany to byl nepochybně nezapomenutelný zážitek.

Hedvika Ráčková, 8. A

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.