Denní stacionář Nesa získal netradiční rekord

Jan Smekal_Patriot_MAGAZÍNRekordy handicapovaných hrdinů - tak se jmenuje celostátní soutěž, která vznikla v Moravskoslezském kraji před dvěma lety. Ceny jsou udělovány veřejností navrženým osobám nebo subjektům za mimořádný počin, vzor nebo projekt ve prospěch osob se zdravotním postižením. Každý rok jsou odměňováni tzv. „Hrdinové handicapu", „Pečující handicapu", „Projekty handicapu" a „Emisaři handicapu".

Dvě maminky, jejichž synové s těžkým kombinovaným postižením již několik let navštěvují denní stacionář Nesa ve Velkém Meziříčí, navrhly v letošním roce tuto službu do kategorie Projekty handicapu. Nesa byla ve své kategorii oceněna společně s národním para hokejovým týmem, který se letos v Ostravě při mistrovství světa zasloužil nejen o čtvrté místo, ale také o velkou návštěvnost šampionátu. Cenu získal i Mons. Josef Suchár, který společně s mnoha desítkami lidí s postižením navrátil život do poutního místa Neratov v Orlických horách.

O zkušenostech se službami Nesy napsaly rodiny uživatelů nominační zprávu. „V Nese se nám dostalo laskavého přijetí, vlídného zacházení, prostředí plné dobré energie. Sledovali jsme v úžasu, jak se našim nestandardním synům dostává nadstandardní péče. Pracovníci se nejen snaží naše kluky naučit různým dovednostem, ale pohlížejí na ně při tom všem s tou bonusovou mateřskou okouzleností a pochopením pro jejich výjimečnost. Navíc nabízí přidanou hodnotu. Lidé, kteří v Nese pracují, dávají nám rodičům pocit, že naše děti jsou báječné lidské bytosti, které si zaslouží být milovány i mimo okruh své rodiny."

A jak toto nádherné ocenění přijali v Nese? „Velmi si tohoto tzv. rekordu vážíme. Pro nás asi nemůže být vyšší ocenění než přímo od těch, pro které tu jsme. Pro celý tým je toto ocenění i velkým povzbuzením do další práce," uvedla Alena Poulová, vedoucí Nesy. „Také účast na samotném vyhlášení byla i pro nás velmi obohacující a inspirativní. Měli jsme příležitost slyšet až neuvěřitelné příběhy lidí a celých rodin, pro které se postižení stalo životní výzvou."

Denní stacionář Nesa je službou Oblastní charity Žďár nad Sázavou a poskytuje své služby lidem s mentálním a kombinovaným postižením z Velkého Meziříčí a okolí.

Tým denního stacionáře Nesa

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.