Přijďte se podívat na derby do Křižanova a podpořte dobrou věc

plakatKřižanovští fotbalisté využijí derby proti FC Santus Jívoví k charitativním účelům. V neděli 27. října od 14:30 hodin můžete přijít na hřiště v Křižanově (U Školy 530) podpořit hráče i novoměstskou nemocnici.

Po dohodě s tiskovou mluvčí Nemocnice Nové Město na Moravě Tamarou Peckovou, která pomohla s výběrem oddělení, bude výtěžek věnován na oddělení dlouhodobě nemocných (dále ODN). „Nikdo z nás nemůže vědět, kdy se dostane do situace, že bude pomoc potřebovat. Pokud můžeme pomoci pouze tím, že budeme hrát fotbal jako každý víkend, tak je to to nejmenší, co můžeme udělat," řekl sekretář SK FC Křižanov Martin Petr.

Tisková mluvčí Nemocnice Nové Město na Moravě specifikovala historii vzniku dobročinného fotbalového utkání následovně: „V podstatě to celé, myslím chuť pro nemocnici něco udělat, funguje jako taková štafeta. Hned vám to vysvětlím: Borští se ozvali díky Spolku holek z Moravce, který s nemocnicí spolupracoval v minulosti, že by také něco rádi zkusili. Rozhodli se tedy, že nemocnici věnují výtěžek zápasu s Křižanovem. Zápas tehdy sice prohráli, ale získali pro nás částku 15 016,- Kč, to asi nikdo nečekal. Ještě jednou moc děkujeme. A teď štafetový kolík dobročinnosti převzali od TJ Bory fotbalisti z Křižanova."

Za výtěžek vybraný na hřišti v Borech přibude na ODN nové speciální hydraulické chodítko. Křižanovští se s nemocnicí dohodnou podle výše vybraného obnosu, ale jisté je, že se bude jednat o nákup potřebných věcí pro oddělení dlouhodobě nemocných v novoměstské nemocnici.

Zuzana Najtová

 

hřiště Kř_copylogo _toplogo-nemocnice2

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.