V Měříně proběhly tradiční rybářské závody

Rybaři merin_1Dětské rybářské závody byly jako vždy směřovány na neděli, tentokrát 22. září 2019 a samozřejmě místem konání byl populární rybník Nový v Měříně.

Chladnější dopoledne, kdy ve stínu bylo potřeba opravdu teplé oblečení, provází tuto akci už několik let. V sobotu vyzkoušeli rybník a jeho kapry při závodech dospělí účastníci.
Mladších rybářů do 15 let se letos zúčastnilo 79 a opět si zachytali. Tedy aspoň dle našich čísel. Za dopoledne se ulovilo 212 ryb z toho 130 kaprů, a 40 bylo odneseno na závěr jako nebodované ryby. Opět byly k vidění pěkné úlovky, kdy největší měřil 68 cm.
Hodnotil se jako každý rok úlovek největší ryby a počet centimetrů všech ulovených ryb. Každý lovící si mohl ponechat jednoho kapra s povolenou mírou dle svého výběru.
Pro ty nejúspěšnější čekaly ceny v podobě pamětních pohárů, rybářské náčiní a ostatní byli odměněni balíčky s rybářskými nástrahami a sladkostmi.

V pořadí 7. ročník veřejných závodů dospělých Měřínský kapr proběhl 21. září 2019

Rybari merin_2Tento ročník rybářských závodů se lišil od předchozích tím, že jsme změnili pořadí závodů. Dospělým vždy předcházely týden před závody dětí. Rozhodli jsme se nejen změnit pořadí, ale obě akce uspořádat jeden víkend. Bylo to organizačně náročnější, také s uskutečněním výlovu chovného rybníka ve všední den, ale podařilo se. Cílem bylo zvýhodnit dospělé, a po letech jim umožnit hned druhý den po nasazení rybolov.
Zbytek závisel už na umu a štěstí lovících, velkou roli hraje samozřejmě počasí, jak všichni rybáři dobře vědí.
Letos tedy 132 účastníků chytilo 280 kaprů, což je velice slušný průměr. Jako vždy se vyskytne situace, že někdo zůstane téměř bez úlovku a jiného bolí ruka od vylovovaných ryb. Však i 78 centimetrů už je při zdolávání cítit a takové ryby se chytily, včetně cejna a ostatních ryb. Všichni se samozřejmě mohli průběžně občerstvovat, jak v prodeji na hrázi, tak od pojízdných dodavatelů. Kdo tedy nebyl úspěšný v lovu, měl příležitost zahnat chmury u našeho stánku.
Z celkový výsledků obou akcí je vidět, že jsme na závody jako pořadatelé vždy připraveni s násadou ryb, zázemím pro všechny a ostatní už záleží na štěstí a dalších okolnostech. Naše závody jsou zaměřeny na širokou veřejnost, ceny pro úspěšné účastníky jsou úměrné zaplacené vstupence a rybolov nabízíme kvalitní.

Děkujeme tímto všem malým i velkým za účast a zveme vás na naše další akce v příštím roce.
Rybáři Měřín, L. Buchta

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.