Křižanovští fotbalisté předali nemocnici více než třicet tisíc korun

IMG 20191027_153746Fotbalového derby SK FC Křižanov proti FC Santus Jívoví se zúčastnilo nevídané množství diváků, kteří neváhali přispět na dobrou věc. Během zápasu se díky pořadatelům a za pomoci dobrovolnic podařilo vybrat neuvěřitelných 30 424 korun. V současné chvíli je již obnos v rukou Nemocnice Nové Město na Moravě, která za ně nakoupí potřebné věci pro oddělení dlouhodobě nemocných.

Tisková mluvčí Nemocnice Nové Město na Moravě Tamara Pecková zhodnotila čin křižanovských fotbalistů: „Částka, kterou se křižanovským fotbalistům podařilo pro novoměstskou nemocnici získat, nám vyrazila dech. Moc děkujeme, každé takové pomoci si vážíme. Tomu, co chlapi udělali, se odborně říká Social Responsibility (SR), česky společenská odpovědnost. Já říkám, že svět je ještě v pořádku, protože když někdo ve svém volném čase udělá něco dobrého pro někoho jiného, není to s námi (jako s lidstvem) zas tak špatné, jak by se někdy mohlo zdát. Ještě jednou moc děkujeme. A to, že Křižanov porazil Jívoví, je jen pomyslná třešnička na dortu."

Křižanovští, kteří v druhém poločase skórovali, měli tedy dvojnásobný důvod k radosti. Výhru 1:0 doprovázel dobrý pocit z velmi úspěšné snahy pomoci druhým. Klub SK FC Křižanov vzkazuje: „Děkujeme všem, kteří se zúčastnili vítězného derby proti FC Santus Jívoví. Během zápasu probíhala sbírka pro Nemocnici Nové Město na Moravě, společně se nám podařilo vybrat neuvěřitelných 30 424 korun. Velké díky všem."

Zuzana Najtová

logo _toplogo-nemocnicekDerby- Velké_díky-_JPG2

 

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.