Kam dál na střední školu? Nerozhodnutým žákům napověděl Festival vzdělávání

tit copy_copy_copyJakou střední školu vybrat pro svoje dítě? Toto náročné rozhodování usnadnil rodičům i školákům Festival vzdělávání, který proběhl v úterý 12. listopadu v Jupiter clubu.

Přehlídka třiceti jedna středních škol z Kraje Vysočina a okolí je určena převážně žákům osmých i devátých ročníků, kteří stojí před rozhodnutím, jakou školu, a tedy i budoucí povolání, si zvolit. Pedagogové z celé řady středních škol radili stovkám zájemců, jaký si vybrat studijní obor, jak se zorientovat v nabídce škol či jaká zaměření mají největší šanci na trhu práce.
Přehlídku vzdělávacích možností podruhé zorganizoval Jupiter club a její průběh si nenechala ujít radní Kraje Vysočina pro oblast školství Jana Fialová.
Potencionální zájemci zde získali veškeré informace o průběhu studia, o aktivitách školy, o možnostech uplatnění po absolvování, navíc měli možnost srovnání s jinými školami.

Letošní ročník obohatily aktivity organizace MOST Vysočiny, o. p. s., která uspořádala v rámci programu veletrh knižních nakladatelství, prezentaci moderních didaktických pomůcek pro vzdělávání a přednášku Zdeňka Krpouna na téma Virtuální sociální sítě v dětství a dospívání.
Mezi vystavujícími středními školami zde měla svůj stánek i velkomeziříčská společnost Výtahy, která nabízí žákům obor výtahář na Hotelové škole Světlá a střední odborné škole řemesel, během učení praxi a poté i zaměstnání.

M. Hudková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.