Olej z Petrávče získal Klasu

klasa3Kmínovo světlicový olej od výrobce Biogas Bohemia spol. s r.o. z Petrávče získal prestižní ocenění, které uděluje ministr zemědělství od roku 2003.

Ocenění kvality KLASA obdrželo 21. listopadu na slavnostním večeru v pražském paláci Žofín celkem 34 výrobků. Z rukou ministra zemědělství Miroslava Tomana a generálního ředitele Státního zemědělského intervenčního fondu (SZIF) Martina Šebestyána převzali ocenění i Martina Homolová a Karel Jonák z Petrávče. Jejich oceněný olej v sobě ukrývá neobvyklé spojení tradičního českého kmínu kořenného z Vysočiny a světlice barvířské, vypěstované taktéž v tuzemsku. Lisuje se při teplotě do 40 °C a je vhodný pro ochucení brambor, polévek, zeleniny, salátů a masa. Olejový mlýn Petráveč je také držitelem ocenění Regionální potravina Kraje Vysočina z roku 2018 pro výrobek Kmínový olej.

Mezi další oceněné z Kraje Vysočina se zařadila farma AgroAutex, která pěstuje odrůdu brambor tradičním způsobem v systému odkameňování půdy bez použití průmyslových hnojiv, tedy s využitím hnoje pocházejícího z místních stájí. Dále získaly ocenění ručně vyráběné zákusky Andělky prodávané výhradně v Krámku U Andělky v Počátkách, vyráběné z kvalitních regionálních surovin.

M. Hudková

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.