Přijďte si pro Betlémské světlo

SkautiBetlémské světlo je pro skauty symbolem míru a přátelství, neboť jeho převoz spojuje lidi různých národností, kultur i náboženství. Probouzí to dobré, co je v každém z nás ukryto, neboť „To světlo ve tmě svítí a tma je nepohltila" (Jan 1, 5). Křehký plamínek skauti přivážejí a opatrují, aby také poukázali na krásu přírody a na pravou podstatu Vánoc. Na to, že toto malé světýlko, neskonale půvabnější než veškeré vánoční osvětlení, v sobě nese původní poselství Vánoc – zprávu o narození malého Ježíška. Ostře střežený plamínek putuje letecky z rodné jeskyně Ježíše Krista v Betlémě do Vídně a následně 64 vlaky do velkého počtu měst a míst naší země. Letos se skauti do této tradiční akce zapojí již po třicáté.

Také naši velkomeziříčští skauti pojedou pro Betlémské světlo, a to v sobotu 21. prosince do Křižanova, aby tento novodobý symbol Vánoc dostali i do našeho města. Malé světýlko slavnostně donesou do kostela sv. Mikuláše v neděli 22. prosince v 10.30 při mši svaté, kam jste srdečně zváni. Ve vchodu kostela bude následně hořet po celé svátky. Přijďte se svými svícemi a lucernami pro Betlémské světlo! Všichni jste zváni k šíření tohoto neodmyslitelného symbolu Vánoc do svých domovů!
Skauti z Velkého Meziříčí také v kostele sv. Mikuláše staví betlém. Tento výjimečný betlém si budete mít možnost prohlédnout kdykoliv během vánočních svátků počínaje Štědrým dnem odpoledne. Jednou z dominant tohoto betlému jsou pohyblivé figurky, které je možné vidět v akci před nebo po každé mši svaté.

Přejeme Vám, abyste skrze malé světýlko z Betléma uviděli pravou podstatu a půvab Vánoc a prožili je v klidné a radostné atmosféře.

Skauti z Velkého Meziříčí

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.