Malé kynologické ohlédnutí za rokem 2019 na cvičišti Agility Velké Meziříčí

dog-4048824Je za námi spousta udělané práce. Ve sportovní kynologii jsme úspěšně absolvovali národní i mezinárodní zkoušky, za což všem ze srdce gratuluji. V agility jsme se prokousali všemi handlerskými technikami, metodikami, doučili zóny a slalomy a v roce 2020 se konečně chystáme zúročit nabyté umění na závodech.

Našimi kurzy poslušnosti pro štěňátka prošla spousta nových začínajících kynologů - věříme, že se vám u nás líbilo a třeba se v novém roce opět potkáme na trénincích. Nově jsme na cvičišti vytvořili tréninky pro děti, které se těší veliké oblibě. Děti se učí správnou výchovu svého psa, tríčky pro zábavu a agility. Tréninky v městském ruchu (z mého pohledu nejzásadnější tréninky) probíhaly nepřetržitě celý rok (a takže je to na našich psících velmi vidět). Zazávodili jsme si jak na cvičištích cizích, tak na tom našem. Z výsledků jsem velmi nadšená! Je vidět, že i s pozitivní motivací a bez jakéhokoliv nátlaku a fyzické manipulace jde pejsky připravit, aby obstáli i mezi republikovou konkurencí a hlavně připravit reaktivní psíky tak, že na nich nikdo nepozná, že by měli nějaký problém (však většina už ho ani nemá). Také jsme na cvičišti uspořádali výstavu pro všechny pejsky (ať už nějaké rasy, nebo křížence) Velkomeziříčský voříšek, na kterou se sjelo 35 psů (plný stav) - někteří až ze Slovenska!

Je mi ctí předávat své zkušenosti a podporovat naše týmy na jejich vlastní cestě. Jsem moc ráda, že se všem daří a hlavně, že většina z nich každý den prožívá svá malá vítězství.

ROK 2019 V ČÍSLECH
2 pořádané zkoušky ze sportovní kynologie
18 složených zkoušek ze sportovní kynologie dle národního i mezinárodního řádu
4 složené zkoušky z noseworku
4 cvičištní závody - 3 z poslušnosti, 1 agilitní
2 dětské závody
1 voříškijáda
5 vejšlapů + 5 dogtreků
9 seminářů (agility, dogfitness, frisbee, nosework)
2 víkendová soustředění na Fryšavě
32 aktivních členů
21 dětských členů
6 sportů, kterým se aktivně věnujeme (sportovní kynologie, agility, nosework, stopařina, záchranařina, řešení problémových psíků - to je sport největší)
65423487987 tréninků

Agility Team Velké Meziříčí / Kynologické cvičiště

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.