V předvánočním čase si obyvatelé domova užili setkávání napříč všemi generacemi

Trénink mysli_se_studenty_gymnáziaKrálovská družina do domova pro seniory letos doputovala v pondělí 6. ledna, aby připomněla tradici Tří králů. Mudrcové z Východu – Kašpar, Melichar a Baltazar, byli doprovázeni Jasnou hvězdou a zastavovali se na pokojích obyvatel s přáním všeho nejlepšího do nového roku. Součástí družiny nejsou pouze zaměstnanci domova, ale tradičně se zapojují i obyvatelé. Tříkrálový průvod byl tečkou za dobou vánoční, která do domova přinesla spoustu milých setkání, ať už nových nebo již tradičních.

Vedle tradičního vánočního setkání obyvatel a zaměstnanců domova nesmíme opomenout projekt Českého rozhlasu – Ježíškova vnoučata, kterého jsme se stali součástí již potřetí. Velkým přáním jednoho z klientů byl například let vyhlídkovým letadlem a díky štědrosti dárkyně zapojené do projektu, se tento sen může letos na jaře splnit. Další z obyvatelek toužila po návštěvě restaurace s příjemnou společností. A toto skromné přání přijela splnit rovnou celá třída středoškoláků ze SPŠ EB a OA Břeclav.

Za naše obyvatele ale chceme poděkovat i všem ostatním, kteří nám v čase předvánočním přišli udělat do domova radost. Zavítal za námi například Klub důchodců Křižanov, který uspořádal na Pomněnce příjemné posezení s kávou a občerstvením. Mikulášskou nadílku si v domově opět „vzali pod křídla" klienti s pracovníky z denního stacionáře Nesa. Dopoledne plné nejrůznějších kvízů a hudby si pro nás připravili studenti místního gymnázia. A náš improvizovaný hudební sál v jídelně navštívili také děti ze základních, mateřských i uměleckých škol. „Blízkost mateřských a základních škol láká ke vzájemným návštěvám. Jsme rádi, že nás děti se svými učiteli pravidelně navštěvují a zpříjemňují nám naše dny. Pravidelně nás navštěvují děti z mateřské školy Oslavice i Oslavická a základních škol Školní nebo školy Oslavická, která před Vánoci vždy spojí síly se Základní uměleckou školou Velké Meziříčí," dodává pracovnice terapií Romana Prachařová.

Michaela Černá

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.