V novoměstské nemocnici se v roce 2019 narodilo nejvíce Jakubů a Sofií

miminkoZ 837 dětí narozených v roce 2019 v Nemocnici Nové Město na Moravě bylo 22 Jakubů a 15 Sofií. Na stupních vítězů tato křestní jména vystřídala jména Adam a Tereza, která v novoměstské nemocnici vedla v roce 2018.

Celkem se v novoměstské nemocnici narodilo 403 chlapců a 22 z nich má v rodném listě zapsáno jméno Jakub. „ Jakub je velký skokan, protože v roce 2018 byl až na šestém místě. Druhá nejčastější chlapecká jména, která rodiče vybírali, jsou Adam a Jan (17x) a pomyslnou bronzovou medaili obsadila jména Filip a Petr (15x)," nechává nahlédnout do statistik křestních jmen tisková mluvčí nemocnice Tamara Pecková.

Mezi 434 děvčaty, která přišla na svět v Novém Městě na Moravě, vedla Sofie, ta byla v roce 2018 dokonce až na osmém místě. „Sofií se u nás narodilo 15, na dalším místě jsou se stejným počtem jména Eliška, Ema, Tereza (14x), další v pořadí je Natálie (12x)," doplňuje statistiku Tamara Pecková.

Nejvíce porodů přinesly hned tři měsíce. „V březnu na svět přišlo 84 dětí, silné měsíce byly ještě červen (85) a červenec (81), nejméně dětí se narodilo v prosinci (48)," říká Pecková.
V novoměstské nemocnici se v loňském roce narodilo 10 dvojčat. Největší dítě vážilo 4 850g a nejmenší 1 930 g.

Tamara Pecková Homolová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.