V katovně prověřili vaše znalosti o katech a rasech

tit copy_copyDivadelní a šermířský spolek Tas již pošesté otevřel dveře bývalé velkomeziříčské katovny. Okolo dvou set návštěvníků si i v mrazivém počasí nenechalo ujít zajímavý program a přišlo se podívat, co je v katovně nového.

V pořadí již pátý den otevřených dveří katovny, který proběhl v pátek 17. ledna odpoledne, nabídl návštěvníkům možnost prohlídnout si celý objekt katovny, prověřit své znalosti o životě katů a rasů ve Velkém Meziříčí v soutěžním kvízu, či si zakoupit odbornou literaturu.

„Příběh ze života někdejších obyvatel katovny o Johaně a Martinovi asi většina z vás již dobře zná. My si dnes prověříme vaše znalosti. Ten, kdo správně zodpoví osm otázek, dostane od Johany klíč k rozluštění tajenky. Ode mne získáte kousek provazu z posledního velkomeziříčského oběšence, který by vám měl přinést štěstí," těmito slovy vítal návštěvníky Martin Štindl v roli písaře Martina. Lidé si také prohlédli, co vše se od loňského dne otevřených dveří změnilo. A opět toho nebylo málo. Nešlo si nevšimnout nových keramických kamen a nové dlažby v kuchyni i v jídelně. „V letošním roce jsme do zvelebení katovny investovali přibližně 60 tisíc korun. V kuchyni máme také nový sporák a na zahradě nový plot. Tam jsme provedli i menší terénní úpravy," popsal Radek Kamenský, hejtman společnosti TAS.
Snad každý, kdo v pátek navštívil katovnu, neodolal a ochutnal z bohatě prostřeného stolu, který se prohýbal pod zabijačkovými dobrotami. Na zahradě voněla zabijačková polévka ohřívaná v kotlíku, opečené špekáčky a svařené víno. Na programu nechyběla ani scénka, ve které se podařilo lapit zloděje a lháře Jana Straku, který měl být spravedlivě potrestán.

M. Hudková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.