Na Lipnici se opět uskuteční turnaj v karetní hře „Prší“

e44ebe00f9016ecd0c4463a2d9a39e7aPivnice Lipnice na Sokolovské ulici pořádá v sobotu 21. března celkově již sedmý výroční turnaj ve hře Prší.

Hraje se v základní podobě: sedma = ber dvě, přičemž i sedma coby poslední vyhozená karta vysvobozuje (zpátky do hry se na následně loženou soupeřovu sedmičku hráč již nevrací); dáma mění barvu, na eso stojíš. Na vyneseného pikového krále se nic nebere, bude považován za kartu docela obyčejnou.

Dosavadní vítězové této populární předjarní soutěže:
2014 - Michal Babák (VM)
2015 - Olga Pivovarníková (Žďár nad Sázavou)
2016 - Zdeněk Bobek (VM)
2017 - Jiří Savvin (VM)
2018 - Jiří Bula (VM)
2019 - Jiří Mráz (VM)
Podzimní meziturnaj 2017 - Jiří "Medvěd" Vaňkát (VM)

Startovné činí 70 Kč, v této ceně je však zahrnuto i svačinové občerstvení. Pro nejúspěšnější účastníky budou znovu připraveny krásné pamětní poháry, diplomy a rozličné věcné ceny, některé z nich opravdu velmi hodnotné.

Prezence účastníků začíná od 15 hodin, ostrý turnaj startuje v 16 hodin. Soutěžit se začne u deseti stolů, a sice ve skupinách po čtyřech. Maximální (a ideální) počet zapojených osob je proto 40. Ze základních skupin musí postoupit celkem 32 lidí, dále se pokračuje vyřazovacím systémem typu "pavouk" do počtů: čtvrtfinále pro 16, semifinále pro 8, finále pro čtyři nejlepší borce.
Konzumace alkoholických i nealkoholických nápojů je během turnaje povolena, jíst se smí pouze o přestávkách, stejně tak kouřit.

V loňském roce tuto akci navštívili tři pracovníci Českého rozhlasu Jihlava. Snímky a audionahrávku, která byla reportážně vysílána v rádiu, lze nalézt zde.

Se závaznými přihláškami, včetně placení startovného, se obracejte na provozovatelku pivnice Lenku Markovou, co nejdříve. Po dosažení stropu 40 lidí, což je maximální kapacita, bude další přijímání přihlášek ukončeno. Zkrátka: kdo zaváhá, neže..., totiž pardon, nehraje.

Sady karet "běžné mezinárodní pikety", tabulky pro zapisování výsledků i psací potřeby zajišťují organizátoři.
Pořadatelé podniku: Lenka Marková, Stanislav Dočkal a Vladimír Pařil, všichni z Velkého Meziříčí.

Vladimír Pařil

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.