Gymnazisté představili budoucím žákům školu

P1090036Zájemci o studium, většinou v doprovodu rodičů, procházeli odpoledne 29. ledna 2020 Gymnázium Velké Meziříčí (GVM). Průvodce jim dělali současní žáci, kteří ochotně ukazovali školu i odpovídali na nejrůznější otázky. Kupříkladu Patrik Wünsch v roli průvodce uměl zodpovědět vše včetně zahraničních stáží, zkoušek nanečisto a věděl i veškeré detaily o účasti žáků gymnázia v soutěži Bludiště. Na výkon kvarty ve známé soutěži se budete moci podívat v televizi již 9. března.

Žáci mají možnost odcestovat na zahraniční výměnný pobyt třeba do Polska nebo Itálie, přičemž výměnný pobyt s polským městem Tomaszów Mazowiecki probíhá za podpory města Velké Meziříčí. Děti, které projevily zájem o studium na gymnáziu, se mohly setkat s některými pedagogy, vyzpovídat žáky, prohlédnout si třídy a v některých učebnách se stát součástí pokusu či soutěže. Ve výtvarné učebně probíhala soutěž a zároveň zde žáci rozdávali sovičky z recyklovaného papíru. V učebně fyziky se odehrávaly netradiční pokusy z elektrostatiky, ve třídě chemie to vřelo, v aule se zase zpívalo. Dva žáci zapálili bankovku, kterou ale nejdříve máčeli v ethanolu, což poté ochotně vysvětlovali všem udiveným.

Stánek se studentským časopisem Stoják reprezentovali členové redakce, kteří představili svoji práci a zároveň vybízeli k vyplnění záludného kvízu. Každý zájemce o studium v závěru prohlídky znal chod školy, minulost, současnost i budoucnost, která žáky gymnázia provází i termín přijímaček nanečisto, které na GVM proběhnou ve středu 5. února 2020 v patnáct hodin. Přijímačky jsou zdarma a není potřebné se k nim předem přihlašovat.

Zuzana Najtová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.