Velké Meziříčí nechybělo na veletrhu cestovního ruchu

P1070347Brněnské výstaviště od 16. do 19. ledna ožilo cestováním, hostilo totiž veletrhy cestovního ruchu. Milovníky exotických krajin potěšila sekce Go, cestovatele po českých luzích a hájích lákal na zajímavé tipy Regiontour.

Ani letos na veletrhu nechyběl stánek Velkého Meziříčí, o který se pod hlavičkou Asociace turistických center spolu s Bystřicí nad Pernštejnem staraly zaměstnankyně turistického informačního centra Květa Hladíková s Lenkou Peškovou. Veletrhy Go a Regiontour patří mezi největší národní prezentaci cestovního ruchu v České republice. Jsou tak ideálním místem pro propagaci regionálních produktů, zajímavých turistických míst a kulturních akcí, které nabízí Velké Meziříčí a jeho okolí. Již tradičně meziříčský stánek nabízel, kromě propagačních materiálů o městě a dárkových předmětů, výrobky firmy Poex a Alpa. „Chtěla bych našemu sponzorovi, firmě Poex, poděkovat za dlouholetou podporu při propagaci města. Také jsme moc rády, že u stánku Velkého Meziříčí zájemci najdou nový turistický deník v kroužkové vazbě s meziříčským zámkem a zbrusu novou brožuru lákající k procházkám městem," doplnila Květa Hladíková.

Turisty pracovnice informačního centra zvaly k návštěvě rozhledny či sjezdovky na Fajtově kopci, k procházkám v Balinském a Nesměřském údolí, k prohlídce zámku nebo k návštěvě letošního ročníku filosofického festivalu. Novinku letošního roku nabídl návštěvníkům pavilon F, ve kterém probíhala přehlídka regionální kuchyně i mezinárodní gastronomie Go to FoodPark. Například v části zvané Ochutnej svět si zájemci vychutnali kontinentální kuchyni i cizokrajné pokrmy. Mezi hlavní lákadla cestovatelského festivalu Go Kamera patřilo duo Jiří Hanzelka a Miroslav Zikmund, kteří s sebou přivezli obě legendární tatrovky ze slavné cesty kolem světa.

M. Hudková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.